Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > PRESENTACIÓ DEL LLIBRE D’EN MARTÍ ROM: “JOAN MIRÓ I MONT-ROIG, EL XISCLE DE L’ORENETA, 1930-1983”

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE D’EN MARTÍ ROM: “JOAN MIRÓ I MONT-ROIG, EL XISCLE DE L’ORENETA, 1930-1983”

Miquel Anguera, “Beatet”

28-03-2018

El proppassat dissabte dia 24 de març, a les 6 de la tarda i al Centre Miró, en Martí Rom (president de dit Centre), va presentar el seu darrer llibre sobre Miró i Mont-roig, després d’una colla d’anys de treballar-hi. El seu títol “Joan Miró i Mont-roig, el xiscle de l’oreneta, 1930-1983” repassa la segona part de l’exhaustiu treball d’en Martí Rom sobre el genial artista (l’anterior llibre sobre Miró i Mont-roig “Pal de ballarí (1911-1929)”, en Martí Rom,  l’havia publicat el 2012).

Unes 70 persones van voler ser testimonis d’aquesta presentació.

Vora 400 pàgines i una munió de fotografies posen punt i final a un treball d’en Martí Rom que haurà durat 40 anys i on posa de manifest la relació de Miró amb el nostre poble, els seus paisatges, l’entorn pagès i la vida a Les Pobles d’aquells anys.

El Pal de ballarí i el Xiscle de l’oreneta, crec que expliquen, a bastament, l’evolució de l’obra de Miró i la seva relació amb Mont-roig. En Martí Rom ho explica amb un llenguatge molt planer i més entenedor, si hi cap, per la gent de Mont-roig.

A l’acte de presentació van parlar el president de l’AV Muntanya Roja, l’editor Alfred Arola i l’autor Josep Miquel Martí Rom. Va cloure l’acte la regidora de Cultura sintetitzant la gran feina que l’autor ha donat a Mont-roig amb tots aquests anys d’ingent treball i tossuda actitud al front del Centre Miró.

Un petit refrigeri va acomiadar aquest gran treball cultural sobre la figura de Joan Miró. Pel coneixement que tinc de tot l’entorn mironià, que comença amb la preparació de l’homenatge popular de Mont-roig al seu únic fill adoptiu, el 1979, us puc assegurar que en Martí Rom és la persona que més sap de la relació de Miró i Mont-roig. Sens dubte. Moltes gràcies, Martí Rom, fill gran del Panadero petit, pel teu treball, generositat i abnegació, no crec que mai se’t pugui pagar aquesta ingent feina que has fet.

20180328 Presentació Xiscle Oreneta

Top