Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

09-09-2015

El Patronat de la Mare de Déu de la Roca ha organitzat, un any més, tot un seguit d’activitats en honor a la Mare de Déu de la Roca. Des temps immemorial, la festa ja començà amb la Novena en honor a la nostra Patrona (i també missa) a l’església parroquial de Sant Miquel (del 30 d’agost al 7 de setembre).

La vigília, dilluns dia 7 a les 9 del vespre, comptà amb el tradicional concert de la Coral Sant Miquel a la plaça de l’Ermita i enguany, a més, també hi van participar la Coral Parroquial del Pla de Santa Maria i la Coral Aroma Vallenca, ambdues de la veïna comarca de l’Alt Camp. La plaça del santuari era plena de gom a gom.

L’endemà dia de la Patrona, una solemne Missa, a les 12 del migdia a la plaça de l’Ermita, encetà els actes, (van caure quatre gotes…) per continuar amb el XXXIV dinar de germanor (s’havien inscrit 109 persones per a l’àpat). A la tarda, l’Invisible Titelles va representar la llegenda “Què vaig bé per anar a l’ermita?”, basada en la Mare de Déu. Seguidament, hi hagué la popular ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Tarragona, per acabar amb el tradicional Ball de Coques (que es balla tres cops, des la seva recuperació l’any 1992 per l’Associació de Veïns Muntanya Roja). La festa, com és habitual, es va cloure amb xocolata i coca per a tothom. Una novetat fou la presència de les càmeres del programa “España directo” de TVE que enregistrà el Ball de Coques i el repartiment de xocolata i coca per a tothom. Un cop més molta gent als actes programats de la festa.

Hi hagué servei de minibús des de Mont-roig i Miami per a les persones que no disposen de vehicle propi.

Un cop més, la festa ha estat possible gràcies al Patronat de la Mare de Déu de la Roca i la col•laboració de la Coral Sant Miquel, el grup sardanista Rotllana Oberta, la Creu Roja, la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel, l’Invisible Titelles i l’Ajuntament de Mont-roig.

Volem esmentar que el passat 30 de maig s’ha acomplert el 35è aniversari de la refundació del Patronat de la Mare de Déu, així com l’entrada, per primer cop, de la nova imatge de la Mare de Déu de la Roca a la parròquia de Sant Miquel a Mont-roig (com recordareu, feia poc temps que havia estat robada del seu cambril) i també que ahir, 8 de setembre s’acomplien, exactament, els 35 anys d’estança al seu tron de l’Ermita de la nostra Patrona.

L’any vinent, 2016, Mont-roig celebrarà les cinquenes festes quadriennals de la Mare de Déu de la Roca. Un cop més, esperem molta participació dels mont-rogencs en els actes que el Patronat i la Parròquia organitzin i, molt especialment, una gran rebuda i posterior processó pels carrers de la Vila.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Assistents a la festa ballant sardanes
Assistents a la festa ballant sardanes

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]pdf[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.

Top