Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > PLE EXTRAORDINARI DEL 25 DE GENER DE 2017. RECONEIXEMENT A LA M. DOLORS TUSET, ACABADA DE JUBILAR

PLE EXTRAORDINARI DEL 25 DE GENER DE 2017. RECONEIXEMENT A LA M. DOLORS TUSET, ACABADA DE JUBILAR

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera, “Beatet”

03-02-2017

(Hi assisteixen tots els 17 membres del Consistori. Sala de plens Baptista Nogués)

1.- Es resolen les al·legacions presentades per CiU als pressupostos de 2017 i s’aproven, definitivament, dits pressupostos amb els vots de l’equip de govern i C’s 8+1).  Hi voten en contra CiU i ERC (4+2), s’absté la FIC (1).

CiU es queixa d’haver rebut l’informe d’Intervenció poc abans del Ple i en demana un altre d’extraordinari per debatre les al·legacions vàries que no s’han tingut en compte com ara: rutes BTT, manteniment, enllumenat, arranjar entrades a Mont-roig per l’av. de Reus i l’av. de Catalunya, més diners a les entitats esportives, promoció de rutes, debat sobre ordenances fiscals, etc. Es desestima un nou ple.

ERC creu que les al·legacions de CiU es resoldrien millor en un procés participatiu i diu que també està conforme en un proper debat sobre ordenances fiscals.

2.- S’aprova demanar a la Generalitat que garanteixi els recursos necessaris per a l’adequació del nou solar i el trasllat al mateix, dels mòduls provisionals de l’IES Antoni Ballester a Miami. L’IES de Miami s’ha quedat petit i cal engrandir-lo. Durant un any s’han fet les pertinents reunions amb els responsables d’Ensenyament. ERC demana més informació. Es calcula en mig milió d’€ el cost del trasllat i adequació del centre, la competència del qual correspon a la Generalitat. El 2n punt s’aprova per unanimitat de tots els 17 regidors del Consistori municipal.

3.- Mocions: 2, ambdues d’ERC. La primera demana que un agent de la policia local, per garantir la proximitat amb els habitants del nucli de Mont-roig, hi estigui sempre en horari obert, com ja es feu en els anys 2008-2009 (sense demanar-ne exactament les hores, cosa que podria determinar l’equip de govern). S’aprova dita moció, per unanimitat dels 17 regidors del Consistori, tot i que abans i, preventivament, es consultaria amb el comandament de la policia local (CiU hi volia afegir que es muntés una patrulla de proximitat, a peu, que no prosperà de moment).

La 2a moció d’ERC demanava al Consistori que donés recolzament (mitjançant una carta o similar) a la petició que les construccions de pedra seca siguin declarades patrimoni immaterial de la Humanitat per la Unesco, tota vegada que l’abril passat la Generalitat havia catalogat 5 de les nostres barraques BCIN. La iniciativa estava promoguda per Grècia i Xipre i Catalunya i Espanya, entre d’altres països, ja s’hi havien mostrat favorables. La moció s’aprovà per unanimitat dels 17 regidors del Consistori.

4.- Afers sobrevinguts: no n’hi havia.

5.- Precs i preguntes: C’s pregunta sobre l’Aula de Música. Miami sí que compleix els requisits necessaris, però Mont-roig no (futura escola de música). No obstant, sí que es reben les subvencions que pertoquen. També pregunta quan estarà arranjada la pista de tenis i les 2 noves de pàdel (Miami). Se li diu que al mateix temps que l’arranjament dels camps de futbol (sobre el mes de juny, se li respon). També pregunta sobre l’alta velocitat dels trens quan passen per Miami i se li contesta que Adif no ha respost als requeriments de l’Ajuntament de Mont-roig.

ERC demana aclariments sobre les subvencions a les entitats esportives. S’havia parlat d’un augment d’un 50%, però, cal tenir en compte que hi ha més entitats esportives i persones. ERC també pregunta sobre la denúncia animalista de les festes de Sant Jaume 2016 i per la responsabilitat de la festa dels bous donat que és l’Ajuntament qui ho organitza. Es respon que la denúncia ja l’ha rebuda la Generalitat i que caldrà esperar que ella resolgui. També es pregunta sobre el darrer temporal de gregal de les nostres costes: que hi havia una reunió avui a Costes amb l’informe dels tècnics municipals i que es preveia, dintre de poc, depositar arena a l’estany Salat i a la Pixerota, reparació en algunes escales i neteja de platges.

CiU pregunta pel portal de transparència i que des del setembre no s’han actualitzat els contractes temporals, tampoc els projectes estratègics ni les juntes de govern local. L’equip de govern accepta que hi ha retard. També es pregunta al regidor Gairal per la tala d’arbres al Club Mont-roig. Aquest respon que és en una zona agrícola amb permís del Departament d’Agricultura, segons el tècnic de l’Ajuntament. També hi ha queixes de manca de calefacció a la Casa de Cultura. Es respon que no es pot demanar la reparació degut a un problema burocràtic del pressupost acabat d’aprovar. Queixes pel Consell Escolar encara no reunit en aquest mandat. Es respon que estan a l’espera, des del setembre, que els centres educatius informin dels seus representants.

RECONEIXEMENT A LA M. DOLORS TUSET EN LA SEVA JUBILACIÓ

Acabada la sessió plenària, el Sr. Alcalde prengué la paraula per reconèixer i agrair a la Maria Dolors Tuset i Pascual la seva tasca a l’Ajuntament durant els darrers 45 anys en els diferents departaments on treballà. Un exemplar de la pàgina del diari La Vanguardia on s’hi veu el seu nomenament li fou lliurat en aquell moment. L’acte acabà amb un petit piscolabis. Que per molts anys, M. Dolors, puguis gaudir de la teva nova vida![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Reconeixement a la M. Dolors Tuset
Reconeixement a la M. Dolors Tuset

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top