Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > PLE DEL 28 DE SETEMBRE DE 2016. EXTRAORDINARI

PLE DEL 28 DE SETEMBRE DE 2016. EXTRAORDINARI

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

04-10-2016

Van assistir-hi els 17 regidors del Consistori.

01.- S’aprova, per unanimitat, l’acta del passat Ple del 13 de juliol.

02.- Es dóna compte dels decrets d’alcaldia del número 560 al 706 de 2016. ERC demana explicacions dels decrets 613, 617 i 621 i CiU del número 638 en el canvi de cartipàs municipal. El Sr. Alcalde diu que se’ls informarà en el proper Ple.

03.- Es dóna compte dels decrets dels regidors del número 471 al 536 de 2016.

04.- S’aprova, per unanimitat, la modificació de la Comissió Informativa de l’Àrea de Territori i d’Impuls Econòmic dins el grup de CiU. Es tracta de substituir l’exregidor Manuel Andreu per la nova regidora Annabel Garcia, essent Francisco Chamizo el suplent de dita comissió.

05.- S’aprova la modificació de la plantilla de l’Ajuntament en el present 2016. Es tracta d’un nou tresorer habilitat que ve obligada per normativa. Hi voten en contra els 4 membres de CiU. Els altres a favor.

06.- S’aprova la modificació de crèdit número 10/2016. Correspon a les subvencions nominals a favor de Mont-roig Team Titant Desert de 500 € i de Foment a la Cooperació, Associació Hammada Amics del Poble del Sàhara, per valor de 650 €. S’abstenen la FIC i CiU (5 vots).

07.- S’aprova el Compte General de 2015 i també de les empreses municipals. Ho explica el regidor d’Hisenda Sr. Gallardo. Hi ha un endeutament municipal del 57,32% (el màxim permès és del 110%). Després de l’obtenció del préstec d’1,5 M€ (al 0,8% d’interès) l’endeutament pujarà fins al 79,92%. Voten en contra CiU i ERC (6 vots) i l’abstenció de la FIC (1).

08.- Afers sobrevinguts: no n’hi ha cap.

09.- Mocions: ERC en volia presentar una, sobre la implantació de la fibra òptica al municipi mitjançant Localret, però la retira abans de la votació per les explicacions del Sr. Alcalde (probablement s’optarà per la tecnologia 4G i ja s’està treballant amb 4 empreses del sector). ERC es queixa que les explicacions calia haver-les donat a la Junta de Portaveus.

10.- Precs i preguntes: C’s, es queixa que la urbanització Mont-roig Badia està bruta. El Sr. Pellicer li contesta que és competència de l’ACA. També es queixa pels exemplars del butlletí municipal de Comunica (6.000 en català i 2.000 en castellà), del manteniment de les rotondes del municipi (que l’Ajuntament, segons ell, no hauria de pagar l’enllumenat ni la jardineria).

ERC, prega que a les instàncies caldria afegir-hi els permisos d’obres. També pregunta per les obres a la Casa de Cultura, projecte, aire condicionat, fusteria, … Se li contesta que li faran arribar un resum de tot plegat. També pregunta per la despesa de 4.800 € d’activitat municipal a Bonmont en oferta i oci esportiu a una empresa que estudia fer instal·lacions en la parcel·la municipal d’uns 50.000 m2 i que n’estudia alternatives. També pregunta per la denúncia dels bous per Sant Jaume a Miami a càrrec d’una associació anti-taurina. Se li contesta que, oficialment, encara no han rebut cap notificació al respecte. També es pregunta pels 2.800 € de defensa jurídica segons l’acta de la JdGL del 17 d’agost. Se li respondrà al proper Ple. Qüestió i polèmica sobre el nomenament de la Sra. Esquius a la Permanent del Consell Consultiu de les Dones al Consell Comarcal del Baix Camp. També s’esmenta la factura de 180 € d’un restaurant en la visita d’un tinent coronel de la Guàrdia Civil i es torna a recordar la factura de restaurant de 535 € en un dinar amb BASE de la Diputació. Hi hagué una forta controvèrsia entre l’equip de govern i la regidora d’ERC.

CiU, es queixa de la poca informació amb els contractes, fins i tot petits, de l’Ajuntament. També es queixa del poc (que el butlletí Comunica) té en compte l’ l’oposició i que cal que se li doni més espai, que és massa partidista i que cal millorar-lo. També CiU es queixà de les festes a l’estiu, la Fira, perquè el protocol fallà, no es feu el clàssic recorregut pels estands de les autoritats i es tingué poc en compte les pubilles del poble i hi hagué poques activitats per als més menuts. CiU també trobà molt exagerat parlar de 20.000 visitants a la Fira (ni la meitat, digué CiU) i que sort del 50%  d’activitats que les entitats de Mont-roig havien preparat per sumar-s’hi i que calia consensuar més les festes amb joves i grans. La Sra. Pérez contestà dient que estava satisfeta de la Fira i que ella sí que visità els estands. El regidor Redondo digué que havia tingut diverses reunions amb les entitats que volgueren, per preparar les festes. També CiU es queixà en la poca proporció d’igualtat en la despesa entre Mont-roig i Miami en les festes i que calia que l’equip de govern assistís més a les festes i actes programats. Se’ls trobà a faltar. L’equip de govern anuncià la programació de cursos de català, francès i anglès i CiU considerà els preus massa elevats.

Acabats els precs i preguntes, el Sr. Alcalde aixecà la sessió a 2/4 i 5 minuts de 4.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Imatge del ple
Imatge del ple

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

icona-pdf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top