Ets aquí
Inici > General > Noticiari > XIII CAP DE SETMANA DIATÒNIC A MONT-ROIG (del 18 AL 21 DE JULIOL)

XIII CAP DE SETMANA DIATÒNIC A MONT-ROIG (del 18 AL 21 DE JULIOL)

Miquel Anguera, “Beatet”

25-07-2019

Un any més (i ja en portem tretze) Mont-roig ha pogut gaudir d’un altre Cap de Setmana Diatònic. Els organitzadors estem molt contents perquè, altre cop, ha estat un rotund èxit i hem incrementat la participació popular i això, en aquestes dates, té molt de mèrit, perquè  no hi ha poble que al mig de l’estiu no celebri festivals de música, dansa, teatre i un molt llarg etcètera. Voldríem dir, però, que per als mitjans de comunicació, sembla que només importen els festivals des de Sitges fins als Pirineus.

Com diu molt bé el cartell del càmping La Torre del Sol, la “Catalunya Sud” també existeix i podem dir, amb molt d’orgull, que el Cap de Setmana Diatònic ja és un referent de la Catalunya Sud, quant a la música popular i tradicional.

El Cap de Setmana Diatònic a Mont-roig va començar el dijous 18, al matí a l’Ermita, amb les classes, tallers, xerrades, etc. per als trenta inscrits al curset que foren impartits pel basc Xabi Aburruzaga i el mont-rogenc Guillem Anguera. També l’egarenca Núria Lozano hi participà.

El primer acte obert al públic fou a la nit del mateix dijous, dia 18, al parc de l’Era, amb el ball folk del grup Clau de Lluna (mític grup dels anys noranta) que agradaren moltíssim, amb les seves cançons tradicionals, populars, i de collita pròpia (abans s’havia fet un sopar a la fresca, amb carmanyola). Unes 250 persones participaren en dit ball, que fou molt animat i recordem que és el segon que es fa a l’Era.

L’endemà divendres, a 2/4 d’11 de la nit, a la plaça de l’Ermita el grup vallenc “Fenya Rai” (que ja havia actuat l’any passat al Peiró, i que va agradar molt) ens oferí el seu ampli repertori de cançons populars, satíriques, irreverents, canalles i fresques que, novament, van tornar a posar-se el públic a la butxaca). La plaça estava plena d’un públic entregat i que els tornà a aplaudir molt. Posteriorment, més música i danses a càrrec de professors i alumnes fins que el cos aguantà (entrada la matinada).

El dissabte, la música es traslladà a la plaça de Joan Miró on, a les 7 de la tarda, els alumnes del Cap de Setmana ens van oferir poc més d’una hora de cançons tradicionals i populars amb l’acordió diatònic, sota la direcció del Guillem. I a la nit, igualment a 2/4 d’11, un excepcional concert de música i dansa a càrrec de l’acordionista basc, Xabi Aburruzaga que, amb cançons de collita pròpia, ens tornava a visitar (acompanyat aquest cop, amb un percussionista, un teclat i dues dansaires basques que feren les delícies de   tota la gentada que, novament, ompliren la plaça de l’Ermita). La nova regidora de Cultura, Mei Benach, va prendre la paraula per donar les gràcies i apostant per la continuïtat del Cap de Setmana Diatònic. A destacar, novament, el show de la rifa a càrrec del Cesc Sans de “Quart Minvant”.

L’espectacle va acabar, novament, amb música i ball folk improvisat, fins a les tantes…

Per cloure el XIII Cap de Setmana Diatònic, el concert-vermut del diumenge al migdia es va traslladar al bar terrassa del Càmping La Torre del Sol (patrocinador del Cap de Setmana), on Vermuts Miró, de Reus (també patrocinador) obsequià els presents amb el conegudíssim i popular vermut per obrir la gana abans de dinar. La música la va posar el grup Betzuca (Núria Lozano acordió i veu i Carol Durán violí i veu). Van agradar moltíssim i amb ganes de repetir. El gerent del Càmping La Torre del Sol, en Manel i el promotor del Cap de Setmana, el Guillem, van cloure el festival de música i dansa amb unes paraules d’agraïment a tots els sponsors, organitzadors i persones que han fet possible, un any més, el ja prestigiós i ben conegut Cap de Setmana Diatònic de Mont-roig del Camp a la Catalunya Sud. Per molts anys!   

Els organitzadors del XIII Cap de Setmana Diatònic, l’AVMR, Quart Minvant, Cap de Setmana Diatònic i Ajuntament de Mont-roig, volem donar les gràcies a tots els que han fet possible aquest magnífic Festival: Vermuts Miró de Reus, Càmping La Torre del Sol, Patronat Mare de Déu de la Roca, L’Agrobotiga, Aquatònic, Termes Montbrió,  Espremedora Comunicació Visual i The Westin Bonmont Terres Noves. 

I ens vam emplaçar, si Déu vol l’any que ve, al XIV Cap de Setmana Diatònic de Mont-roig del Camp, a la Catalunya Sud!!!

El Guillem amb un grup d’alumnes
Clau de Lluna actuant a l’Era
El Xavi Aburruzaga actuant a l’Ermita
El grup Betzuca actuant al càmping La Torre del Sol
Top