[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Nani Nolla
13-03-2015
Quan el meu pare va complir 80 anys els fills li vam regalar un ordinador nou que passà a substituir el que havia heretat de les seves nétes. Ell, el Modest Nolla, va ser una persona a qui no li va costar gaire, en la recta final de la seva vida, adaptar-se a les noves tecnologies. Així passava tardes viatjant sense sortir de casa, posant-se al dia de les noves que portava la premsa, jugava al solitari i fins i tot va arribar a tenir una adreça de correu electrònic. I tot això us ho explico perquè ara seria molt feliç de poder veure, via internet, la revista que durant anys rebia a casa: Ressò mont-rogenc.
Tenir-la a les mans era motiu de conversa quan anàvem a veure’l: “… mireu qui surt, guaiteu quina recepta més bona…” i ens comentava qualsevol altra notícia que li cridava l’atenció.
Quan va morir vaig passar a rebre-la jo i penso què diria ara amb el nou format. Crec que s’hauria donat manya en subscriure’s i esperaria les notícies del seu poble amb delit.
Per aquest motiu, i per d’altres emocionals, em fa feliç que l’Esther hagi pensat en mi per estrenar la secció Per a llepar-se’n els dits amb una recepta del meu blog La Cuina Violeta, el qual us convido a visitar. http://lacuinavioleta.blogspot.com.es/
Us dono la benvinguda al món digital amb una recepta de la meva mare, la Nati, feta amb carabassa.
Només desitjar-vos molt d’èxit en aquesta nova etapa.
ESTOFAT DE CARABASSA
Per a quatre persones
Necessitarem:
• – 400 g de carn per estofar. Jo he posat filet de pobre, tallada a dauets.
• – 1 tomàquet sense llavors ni pell.
• – 1 ceba mitjana.
• – 1/2 pebrot verd.
• – 2 alls tendres.
• – 1 trosset de porro.
• – 2 cullerades (sopa) de tomàquet concentrat.
• – 1/2 kg de carabassa neta i polida.
• – oli d’oliva.
• – sal i pebre.
• – 2 gots d’aigua calenta.
.
Farem:
Daurem la carn, salpebrada en un cassola, amb oli d’oliva.
Quan estigui rossa hi afegirem el tomàquet, la ceba, el pebrot, els alls tendres, el porro, tot tallat a daus.
Deixem que s’estovin, hi afegim el tomàquet concentrat donant una remenada i aboquem l’aigua. Quan arrenqui el bull, abaixem el foc i deixem que cogui uns 20′.
Seguidament, hi posem la carabassa tallada a daus i la hi deixem fins que estigui tova.
Tastem el punt de sal.
Jo l’he servit amb allioli que li ha tret la dolçor de la carabassa.
Acompanyem amb un bon vi negre de la DO Montsant, mentre el duo d’Omara Portuondo i Maria Bethânia ens canten una dolça samba/bolero que ens deixen l’ànima en pau, Só vendo que beleza (Marambaia). Potser hem trobat el secret…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Comments are closed.