Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > OLOT TV ENREGISTRA BARRAQUES DEL NOSTRE TERME PEL SEU PROGRAMA “PAISATGES ENCREUATS”

OLOT TV ENREGISTRA BARRAQUES DEL NOSTRE TERME PEL SEU PROGRAMA “PAISATGES ENCREUATS”

Miquel Anguera

27-02-2022

L’any passat, la primera setmana de març, Olot Televisió SL (La Televisió de la Garrotxa) ens va visitar per enregistrar, dins el seu programa “Paisatges encreuats”, la Plana del Baix Camp que versava sobre els paisatges que enlluernaren Joan Miró (van enregistrar a l’Ermita i als Olis Solé) i va quedar pendent la gravació de les nostres barraques de pedra seca, cinc de les quals són BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional). Ja ens van dir que ho farien quan vinguessin a fer el seu programa sobre la Plana de l’Hospitalet de l’Infant i així va ser.

El passat divendres 25 de febrer, un equip de 3 persones d’Olot TV ens va visitar i els vam acompanyar a la barraca del Jaume de la Cota i la de les Atzavares (la número 11 i 10, respectivament, del nostre itinerari). La presidència i vicepresidència de l’APSAT (Associació per la Pedra Seca i Arquitectura Tradicional) l’ostenten 2 persones de Mont-roig: en Martí Rom i l’Esther Bargalló.

Arribats a la barraca del Jaume de la Cota, la vicepresidenta de l’APSAT contestà les preguntes de la Judit Lechón, periodista d’Olot TV que, si Déu vol, podrem veure i escoltar el proper mes d’abril. No endebades, Olot TV forma part de la quarantena de televisions de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. En el nostre cas ho podrem veure a Canal Reus.

Us recordarem que aquest programa de “Paisatges encreuats” té el suport tècnic de l’Observatori del Paisatge de Catalunya. Com acostuma a fer, Olot TV va portar un dron que dona molta diversificació en les imatges preses en les barraques i el seu entorn.

Curiosament, l’equip d’Olot Televisió es va mostrar molt interessat en el tema de l’Estany Salat, donat que va veure cartells retolats com a “gelat”. Els vam passar tota la informació pertinent per demostrar-los que la màxima autoritat del Principat en Toponímia Major, que és el “Nomenclàtor oficial de Toponímia Major de Catalunya”, editat per l’IEC (Institut d’Estudis Catalans) i la Generalitat, hi posa SALAT i que ja està documentat l’any 1427, tot i que alguns s’encaparren en denominar-lo com a “gelat”, sense que mai hagin pogut demostrar l’origen del seu reiterat i tossut error. Tornem a repetir: “La ignorància és molt agosarada”, vingui d’on vingui. En aquest cas, de la màxima autoritat municipal.

Esperem poder donar la data i hora de l’esmentada emissió on podrem veure i escoltar l’enregistrament del passat divendres dia 25.

La periodista entrevistant l’Esther Bargalló
El dron enregistrant imatges de la barraca del Jaume de la Cota
El dron enregistrant imatges de la barraca de les Atzavares
Top