Ets aquí
Inici > General > Noticiari > 4 ANYS DE LES MANIFESTACIONS DE LES ÀVIES I AVIS DE MONT-ROIG PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EXILIADES

4 ANYS DE LES MANIFESTACIONS DE LES ÀVIES I AVIS DE MONT-ROIG PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EXILIADES

Miquel Anguera, “Beatet”

01-03-2022

Tots recordarem la forta repressió de l’1-O del 2017, per part de la guàrdia civil i la policia nacional, quan el poble català votà en el referèndum d’autodeterminació, un dret fonamental. Després d’aquell fet, les Àvies i Avis de Mont-roig per la Llibertat ens trobem a la plaça de Joan Miró des del dijous 22 de febrer de 2018, cada divendres (exceptuant uns mesos, per culpa de la pandèmia). Per tant, l’altre dia es van acomplir els 4 anys de la primera manifestació i ho vam voler commemorar amb una trobada a la Casa de Cultura, a la Sala Baptista Nogués, acompanyats de representants de diversos pobles i ciutats del Col·lectiu Taca d’Oli, que també es manifesten periòdicament.

El proppassat divendres dia 25, ens trobàrem a la plaça de Joan Miró, desplegàrem les pancartes de cada poble i, caminant, ens vam aplegar a la Casa de Cultura, com ja hem dit. Recordem que hi havia àvies, avis i amics de Reus, Tarragona, Vic, Cambrils, Montbrió, Mont-roig, El Morell, La Pobla de Mafumet, Constantí, Vila-llonga, Tortosa i Riudoms (espero no haver-me deixat cap poble).

Amb les mesures pertinents contra la covid-19, una bona colla d’avis i àvies omplírem l’aforament permès. La M. Carme Matas, en nom de les Àvies i Avis de Mont-roig donà la benvinguda a tots els pobles. Després prengué la paraula l’Agnès Toda que parlà de la situació actual i del llibre sobre l’1-O (el de Reus ja publicat i el de Mont-roig en preparació). Després l’Anna M. Mestres ens passà  un vídeo enregistrat pel MH Quim Torra, que ens animà a continuar amb la nostra lluita. Després vaig tenir l’honor i goig de poder cantar la meva cançó “Encara” (sobre un poema del Miquel Ferré i Toda, qepr) i després l’Elisabet Pallejà va recitar una poesia seva, sobre els 4 anys de lluita.

L’acte reivindicatiu, amb forts aplaudiments en cada intervenció, acabà amb el cant de l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors.

A punt de començar l’acte a la Casa de Cultura
El MH President Quim Torra, l’Agnès Toda i l’ Anna M. Mestres
Miscel.lània del 4t aniversari
Poesia de l’Elisabet Pallej`à
Cançò del Miquel Anguera
Top