Ets aquí
Inici > General > Noticiari > OLIS SOLÉ RECULL, VIRTUALMENT, EL PREMI AL MILLOR OLI AFRUITAT MADUR DEL MÓN

OLIS SOLÉ RECULL, VIRTUALMENT, EL PREMI AL MILLOR OLI AFRUITAT MADUR DEL MÓN

Esther Bargalló

18-12-2020

El passat mes de juliol publicàvem la notícia que l’empresa mont-rogenca Olis Solé havia estat guardonada pel COI (Consejo Oleícola Internacional) amb el 1r premi Mario Solinas, en la categoria d’ “Oli Afruitat Madur” de la collita 2019/2020, de la DOP Siurana.

La gal·la, que es celebra cada any a Madrid, a la seu del COI, s’ha hagut de posposar degut a la pandèmia i no s’ha pogut celebrar fins al 26 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Olivera.  La Sara i la Judit March Solé, la 5a generació d’Olis Solé, van ser les encarregades de recollir virtualment el premi, vestides de catalanes. Segons les seves declaracions: “aquest és el reconeixement a totes i cadascuna de les persones que formem part de l’equip d’Olis Solé i un orgull portar el nom de l’oli de Mont-roig arreu del món”.

Olis Solé aquest any 2020 ha estat d’enhorabona, a part de l’esmentat guardó, també ha rebut el primer premi del CDO DOP Siurana (Reus), la Medalla d’Or al Olive Oil Japan (Tokio), la Medalla d’Or a Prodexpo Moscou (Rússia) i 88 punts a la Guia Evooleum (la guia dels 100 millors olis del món).

Olis Solé està especialitzat en l’elaboració exclusiva d’oli d’oliva verge extra, principalment de la varietat arbequina, que posteriorment envasa sota les seves marques “Ester Solé”, “Mas Tarrés” i “Olis Solé”. Fa un parell d’anys que va incorporar el servei de fer “peus” als pagesos del poble, un servei que cada vegada té més tirada, doncs, a la gent li encanta fer “el seu propi oli”.

Des de Ressò desitgem que continuïn, en un futur, recollint molts més premis. Enhorabona!

La Sara i la Judit mostrant l’oli guanyador
Tres generacions de la família entaulats en un oliverar al peu de l’ermita
Varietat dels olis que produeixen
Top