Ets aquí
Inici > General > Noticiari > NOUS CAPGROSSOS PER A LA MAINADA DE MONT-ROIG

NOUS CAPGROSSOS PER A LA MAINADA DE MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

03-11-2022

L’Agenda dels més Petits, sota la direcció de la Loli Beltran, va dur a terme un taller de construcció de capgrossos aquestes darreres setmanes de setembre i octubre.

El lloc escollit per augmentar el nostre seguici popular de Mont-roig va ser a l’edifici a tocar de la Casa de Cultura Agustí Sardà (ex ràdio), carrer de la Mare de Déu de la Roca 3 bis (antic carrer de la Coma). Allí, una colla de mares i pares es van trobar els dies 20, 23 i 24 de setembre i van construir 11 capgrossos. Després, ja entrats al mes d’octubre, els dies 19, 21 i 23, novament es van trobar al mateix indret per construir-ne 7 més.

No cal dir que, tinguin o no tinguin nom, aquests nous capgrossos faran augmentar encara més el seguici que a Mont-roig ja tenim prou ampli i que fan que les nostres cercaviles de les festes Quadriennals de la Mare de Déu de la Roca, festes majors, fires, pubilles, etc. tinguin més varietat i participació. Cal que el relleu en aquest patrimoni tan nostrat estigui garantit i què millor que els nostres infants ja de petits s’acostumin a participar en cercaviles i manifestacions tradicionals i folklòriques?

Moltes gràcies, doncs, Agenda dels Més Petits i, si et plau Loli, continua treballant pel nostre patrimoni immaterial com també n’és el Ball de Coques de Mont-roig o bé el Ball de Dames i Vells a càrrec del Grup de Teatre Els Xuts. Nosaltres tossuts! No defallim pas en la seva conservació. De fora no vindran pas a conservar-nos-el !!

Grup de pares i nanos construint capgrossos
Capgrossos en construcció
10 capgrossos construits al setembre
Els nens amb els seus capgrossos
Top