Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > NEIX “PEDRA SECA”, UNA NOVA APLICACIÓ PER A MÒBILS I TAULETES QUE PERMET INVENTERIAR SOBRE EL TERRENY LES CONSTRUCCIONS DE PEDRA SECA

NEIX “PEDRA SECA”, UNA NOVA APLICACIÓ PER A MÒBILS I TAULETES QUE PERMET INVENTERIAR SOBRE EL TERRENY LES CONSTRUCCIONS DE PEDRA SECA

Esther Bargalló

22-06-2017

Les persones que mostrem interès en les construccions de pedra seca, des de fa poc, disposem d’una eina molt pràctica que ens facilita el treball de catalogació, de dites  construccions, que hi ha escampades pel territori de Catalunya. Es tracta d’una aplicació per a mòbils i tauletes que s’anomena “Pedra seca”.

És una iniciativa em­marcada en el projecte Col·laboraxPaisatge, coordinat per l’Associació pel Desenvolu­pament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), amb l’assessorament de l’Observatori del Paisatge de Catalunya i la col·laboració de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional.

Aquesta aplicació està sincronitzada amb el web Wikipedra, de tal manera que les construccions catalogades formen part d’un inventari comú.

Hi ha cinc categories de construccions: barraques i cabanes, construccions relacionades amb l’aigua (aljubs, basses, cisternes i pous), murs i conjunts de murs, forns (calç, d’obra o teuleria, d’oli de ginebre) i altra tipologia (clapers, eres, trones, etc.). Mitjançant formularis es poden introduir dades de les noves construccions que, abans de ser publicades, són validades per experts.

Aquesta nova eina també ens permet consultar les construccions ja catalogades a través de mapes, fitxes, fotografies i croquis.

L’àmbit geogràfic d’aquest inventari és Catalunya i els 85 municipis que integren el PNR del  Pirineu català i la Mancomunitat del Conflent-Canigó de l’estat francès.

20170622 APP Pedra seca

Top