Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG TORNA A CRIDAR “LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS” A BCN

MONT-ROIG TORNA A CRIDAR “LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS” A BCN

Miquel Anguera, “Beatet”

19-04-2018

Altre cop, Mont-roig va omplir dos autocars noliejats per l’ANC local (125 persones, a més dels qui es desplaçaren en cotxes particulars) per anar a Barcelona a demanar, un cop més, la llibertat per als presos polítics, el retorn dels exiliats i contra la repressió.

Va ser el proppassat diumenge, 15 d’abril, al migdia. Unes 750.000 persones, segons els organitzadors (Espai Democràcia i Convivència) van omplir, a bastament, la plaça d’Espanya, avinguda del Paral·lel i els carrers adjacents. El lema de la convocatòria era “Us volem a casa” i realment BCN es va veure envaïda pel color groc. També es clamà contra l’article 155 i contra la furibunda repressió de l’Estat espanyol (política, judicial i amb el suport dels seus corifeus mitjans de comunicació) contra Catalunya. A part de l’ANC i Òmnium Cultural, com ja és habitual, aquest cop també s’hi afegiren els Comuns i els sindicats majoritaris CCOO i UGT. El motiu era que aquesta vegada el lema era per la llibertat dels presos, retorn dels exiliats i per la Democràcia i no pas per demanar la República i/o la Independència. La presència dels esmentats sindicats enervà moltíssim el PP i Cs (bon senyal, doncs). També es reclamaren els drets civils, fonamentals, polítics i les llibertats que, actualment, estan sota evident retrocessió.

Tot i que, com sempre, es veieren moltíssimes estelades, aquest cop la consigna comuna dels organitzadors per a la gran manifestació, era portar vestimenta de color groc, cosa que la grandíssima majoria així observà.

L’hora de la concentració a la plaça d’Espanya fou a 2/4 d’1 i durà més d’una hora. Fou un dia molt lluminós i calorós, acabant-se sobre les 2, ¼ de 3. Un nou clam contra la repressió i a favor dels drets civils i polítics (fa pocs dies vam commemorar el 50è aniversari de l’assassinat de Martin Luther King) que, dissortadament, creiem que haurem de continuar reclamant i Mont-roig hi tornarà a ser, com no pot ser d’una altra manera. El gran acte de BCN clogué amb diferents parlaments i amb un concert musical.

Per acabar, voldria recordar que acabem de commemorar el 25è aniversari de la mort de Guillem Agulló de Burjassot, a mans d’un grup feixista quan només tenia 18 anys, l’assassí del qual només va passar 4 anys a la presó i, a més, el van deixar presentar-se, ben poc després, com a candidat en unes eleccions amb el partit Alianza Nacional. Només 4 anys de presó! Quina ignomínia! Quina vergonya! Quina indignitat! Fins quan?

 

20180419 Manifestació Barcelona

 

 

 

 

Top