Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG RECUPERA LA FESTA DE SANT JORDI, MALGRAT LA PLUJA

MONT-ROIG RECUPERA LA FESTA DE SANT JORDI, MALGRAT LA PLUJA

MONT-ROIG RECUPERA LA FESTA DE SANT JORDI, MALGRAT LA PLUJA

Miquel Anguera, “Beatet”

25-04-2022

Després de dos anys sense el nostre Sant Jordi tradicional, per culpa de la maleïda pandèmia de la Covid-19, enguany, els idus d’abril no ens han estat propicis i el mal temps en forma de vent, fred, pedregada i pluja (van caure 10,50 litres d’aigua) aparegueren per diluir la festa del nostre patró, encara que, traslladant la festa del parc de Maria Martori al poliesportiu municipal, s’ha pogut salvar el més important com és la venda de roses i de llibres. A Miami també es va traslladar la festa de l’avinguda de Barcelona al Polivalent per poder-la salvar.

Mitja dotzena de paradetes de llibres i flors es van muntar al poliesportiu de Mont-roig per poder remenar i triar força. És evident que, amb el mal temps, la gent es va mostrar una mica poruga i no hi va haver tanta concurrència com era d’esperar en cas de bon temps. No obstant, es pogué dur a terme gairebé tot el programa.

El programa ja avisava del lliurament de premis del concurs de lectors i punts de llibre, amb un conte musical i les signatures de llibres per part de les autores/or locals Rosa Pàmies, Maria Aragonès, Beatriz Herrera i Martí Rom, que han publicat sengles llibres.

A la tarda, els Grallers de Mont-roig van oferir un petit concert d’una dotzena de cançons amb el ball dels capgrossos Mocós i el Pirata despistat, portats pels germans Arnau i Ignasi. Cal dir que el mal temps, òbviament, va impedir que els gegants Miquel i Roca del Barri dels 6 Carrers poguessin ballar, com estava anunciat.

Un berenar amb coca i xocolata, animació infantil amb “La Farsa dels Farsants”, concert folk amb la Cobla Mitja Lluna, sardanes amb la Rotllana Mont-rogenca i tirada de bitlles a compte de l’Associació de Jubilats van posar fi a la festa de la rosa i el llibre que, segons s’ha pogut documentar ja es va celebrar a Barcelona el mes d’abril de l’any 1456. Que en som de tossuts els catalans!!

Els nans “Pirata despistat” i “Mocós” ballant
Grallers de Mont-roig i Alforja
La Rotllana Mont-rogenca ballant una sardana
Document de Sant Jordi, any 1456
Top