Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG HO FA: DE L’OBJECTIU DE 13.300 € A 23.930,-

MONT-ROIG HO FA: DE L’OBJECTIU DE 13.300 € A 23.930,-

Miquel Anguera, “Beatet”

16-10-2019

Sí, sí, Mont-roig ho ha fet. Ho vam fer l’1-O i ara ho hem tornat a fer. El primer d’Octubre l’objectiu era votar en un referèndum i vam votar. El 5 i el 6 d’octubre l’objectiu eren 13.300 € per als nostres encausats de Mont-roig i la Caixa de Solidaritat i se’n van aconseguir 23.390 €. Si això no és tornar-ho a fer … Cal dir, també, que fou amb l’ajut d’altres entitats i persones de diferents pobles de la nostra comarca, que ens vam trobar el cap de setmana del 5 i 6 d’octubre proppassats. Ho vam tornar a fer i ho tornarem a fer les vegades que calgui. I ara, amb la ignominiosa i injusta sentència acabada de fer-se pública, què es pensen, que restarem asseguts a casa davant la tele? Que poc que ens coneixen…

Doncs bé, en la petita crònica de l’altre dia, per la pressa i amb les ganes de treure’n la notícia, se’m van quedar al tinter alguns agraïments que van ajudar a aconseguir els esmentats i històrics 23.930 €.  

Doncs bé, després de demanar disculpes per l’oblit, voldria recordar les persones oblidades en el meu petit escrit de l’altre dia. Per exemple, la làmina del Lluís Font que també fou sortejat, així com també la xocolatada de la M. Neus Mendoza i l’excel·lent mural artístic del Roger Semat, que pintà a la paret de l’Eduard Boada (gràcies Eduard), al carrer de la Indústria. També la paradeta de llibres de l’Eduard Boada i el Joan Turú i les manualitats de les àvies que la Susanna Nogués havia posat a la venda al parc.

Pel sopar, cal agrair a Cal Sendra, les Àvies i Avis per la Llibertat i la Colla Gegantera de la Pitota i el Pitot pel seu treball, sense oblidar les àvies que van cuinar un grapat de cocs i truites que se serviren als voluntaris, músics, artistes i participants en el concert i d’altres activitats. També m’havia oblidat de la petita intervenció del riudomenc Salvador Mestre, advocat de l’1-O. També ens cal agrair l’enregistrament de vídeos de Xavi Sarrià, Titot, Juantxo Skalari, Iñaki de “Modus Operandi” i David Fernàndez. Tampoc podem oblidar la col·laboració de la Llibreria Rom amb les tires de números i l’Agrobotiga, la Cooperativa de Montbrió i Queviures Rovira Pujol, per la seva generositat en el concert vermut. També volem donar les gràcies a la Judit Robert (presentació) i a la M. Pilar Gras pels seus tallers a la mainada. També voldria recordar el Joan Jordi per la seva valuosa aportació a la sonorització dels esdeveniments del cap de setmana.

Especial record per a les famílies dels joves d’Altsasu(Navarra) que, malgrat el sofriment que ja fa tres anys que estan patint, encara es van recordar de Mont-roig i els tres encausats. També recordaré les persones i/o entitats que, malgrat estar al cartell del programa no van poder venir per diversos motius: Pepet i Marieta i la Tortugueta de Marçà. També recordarem d’altres persones que volien venir, però que els fou impossible, com en Fito Luri que ja ho havia dit i alguns més.

Vull acabar com l’article de l’altre dia: poques vegades m’he sentit orgullós de ser fill de Mont-roig, com l’1-O i l’altre dia al concert solidari. Continuarem lluitant perquè la nostra causa és justa i la història ens posarà al nostre lloc, com sempre fa (i espero que la justícia europea, que no els polítics europeus, també). Ara ens toca patir amb la injusta i venjativa sentència que avui, 14 d’octubre, s’ha fet pública, però no ens agenollarem, perquè continuarem dempeus fins a la Llibertat! Segur! Visca Catalunya!

Àvies i Avis per la llibertat a la plaça Joan Miró
Cartell amb la xifra recaptada
Top