Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG CELEBRA SANT JORDI MALGRAT EL MAL ORATGE

MONT-ROIG CELEBRA SANT JORDI MALGRAT EL MAL ORATGE

Miquel Anguera, “Beatet”

25-04-24

La nostra Vila va poder celebrar la diada de Sant Jordi malgrat el mal temps: fred, núvols, sol, vent, un xic de pluja i mal oratge. Durant els darrers dies, els meteoròlegs ja havien anat anunciant que la festa de la rosa i el llibre estaria passada per aigua.

Hi havia un ampli ventall d’activitats programades per Sant Jordi que, cal no oblidar, fou la primera festa de la rosa i el llibre entre setmana, després de la pandèmia del coronavirus. El plàstic cobrint els llibres de la Llibreria Rom i de l’Estanc fou la nota més destacada quan hom s’hi atansava per comprar alguna publicació.

Ja al matí, a la plaça de Miramar (entre 10 i 12 h) els alumnes de l’Escola Mare de Déu de la Roca i de l’Institut Antoni Ballester van dur a terme la II Marató de Lectura. A la tarda, a partir de quarts de 5 s’obriren les 2 parades de llibres, d’artesania i entitats. Ja al matí, els vuit artistes que havien anunciat la seva presència, a casa seva, van obrir per poder ser visitats pels diferents transeünts. Els artistes foren: Joan Vilà (escultura-collage), Teresa Marinè (ceràmica), Arte-Dani (pintura), Simó Gras (forja-museu d’oficis antics), Lluís Fontgrau (aquarel·les-gravat), Clivé Joies, Issa Bernal (pintura) i Albert Villena (fotografia-pintura). Ensems, estava programat lliurar els premis als “superlectors” i punts de llibre de la biblioteca Joan Miró i espectacle familiar amb “Jarana Rock i Sant Jordi” amb la Cia Rovell d’Ou.

Arribats a les 6, hi havia ballada de gegants amb els grallers, però donat el mal temps (airot i un xic de pluja) només van tocar uns quants balls els Grallers de Mont-roig per fer ballar el parell de capgrossos “Mocós” i “Pirata despistat” de l’Arnau i l’Ignasi, doncs els gegants Miquel i Roca, la Pitota i el Pitot i els altres gegantons del seguici del Barri de Dalt ja no van baixar per por de la pluja, òbviament. Seguidament (mentre la coca amb xocolata era consumida per la mainada, i ja no tant) els Ministrers de Tarragona van començar un concert que es va haver de reduir així com la ballada de sardanes amb la Rotllana Mont-rogenca i d’altres sardanistes per la pluja que, tot i ser minsa, ja va emprenyar prou, als balladors. “Almenys plogués força!!” aquesta fou la frase més repetida per la gent que érem al parc Maria Martori. El recital de poesia, a càrrec dels “Amics de la Poesia” es va dur a terme a l’Església Vella, per culpa del mal temps.

Vista la previsió del mal oratge que s’havia anunciat, no es podia haver programat la tarda de Sant Jordi al poliesportiu municipal?? Això era el que hom deia, repetidament i amb raó, mentre un raig de sol, una bufada de vent i un glop d’aigua anava destarotant la preciosa festa d’aquest dimarts, diada del patró de Catalunya que, malgrat tot, no es va haver de suspendre (a l’igual que a la majoria del Principat).

.

.

Paraigües i sardanes

.

Llibres d’autors mont-rogencs, sota els plàstics

.

.

Top