Ets aquí
Inici > General > Llengua > MILLORA POLÍTICA EN L’ENTORN DEL CATALÀ.

MILLORA POLÍTICA EN L’ENTORN DEL CATALÀ.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera “Beatet”.

04-09-2015.

M’ha fet il·lusió aquests darrers dies i setmanes constatar que alguna cosa s’ha mogut en l’entorn del català (o valencià o mallorquí, m’és igual). I em refereixo a la nostra llengua en l’àmbit polític, perquè després de les eleccions del mes de maig a l’estat espanyol i vistos els resultats obtinguts a les àrees on també s’hi parla la nostra llengua, ens ha de fer molta il·lusió que els nous governs vulguin normalitzar les barrabassades que els diferents governs del PP han estat fent durant els darrers temps.

A l’Aragó, l’actual president socialista d’aquesta comunitat ja ha dit que es derogarà la denominació de LAPAO (per no dir-ne català) que va aprovar el PP en el parlament d’aquesta comunitat i, per tant, es tornarà a dir català a la llengua que es parla a la Franja de Ponent.

Al País Valencià també s’ha fet públic que es volen recuperar els mitjans de comunicació, en valencià, que també el PP havia clausurat amb traïdoria i nocturnitat. Ens referim, evidentment, al Canal 9 i a la reciprocitat que va tenir amb TV3 i que ara esperem que hi torni a ésser.

Per acabar, recordar que a les Illes es retirarà la llei d’educació que tant i tant fou criticada per tota la societat illenca després de la imposició per part del seu president, també del PP, J.R. Bauzá i que tant de mal podria haver fet a la nostra comuna llengua.

Evidentment, això no acabarà amb els problemes que té la nostra parla, però sí que volem dir que, de tant en tant, és bo per a la nostra autoestima notícies com aquestes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

pdf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.

Top