Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ESGLÉSIA VELLA ACULL UNA EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES SOBRE PICASSO-HORTA I MIRÓ-MONT-ROIG DE J.M. DEL MORAL

L’ESGLÉSIA VELLA ACULL UNA EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES SOBRE PICASSO-HORTA I MIRÓ-MONT-ROIG DE J.M. DEL MORAL

Miquel Anguera, “Beatet”

10-06-2024

L’Església Vella de Mont-roig acull, des del passat 6 de juny i fins al 28 de juliol, una exposició d’una trentena de fotografies de Jean-Marie del Moral que volta a l’entorn de Picasso-Horta de Sant Joan i Miró-Mont-roig.

La frase “El paisatge dels genis” encunyada pel Centre Miró l’any 2008 (i juntament amb el Vendrell-Pau Casals, Gaudí-Reus i Horta de Sant Joan-Picasso) ja eren ben presents (els paisatges), com ara en aquesta preciosa exposició.

Aquesta exposició és obra de la Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac amb el suport de la Diputació de Tarragona, commemorant els 50 anys del traspàs de Picasso. La Fundació Mas Miró i Cultura de l’Ajuntament de la Vila ja hi ha tingut prou feina per dur a bon port aquesta ben reeixida mostra fotogràfica.

Tot volta sobre les molt conegudes frases: “Tota la meva obra ha estat concebuda a Mont-roig” de Joan Miró i: “Tot el que sé ho he après a Horta” de Picasso. Aquest és el breu resum de l’exposició inaugurada el passat dijous 6 de juny.

L’autor de les fotos, Jean-Marie del Moral, és fill de pares espanyols exiliats a França, després de la Guerra Civil del 1936-39 i es podrà veure fins al 28 de juliol en horari de 10 a 1 i de 17 a 19. Diumenges de 10 a 1 i dilluns tancat.

Amb el mateix tema que ens ocupa, direm que en Martí Rom, el 23 de maig de 2023 va publicar al web de Ressò mont-rogenc un ben interessant article. Vegeu:

.

.

Martí Rom, també feia una crida, “a qui correspongui” per portar l’exposició aquí perquè val molt la pena.

En la inauguració de l’exposició del passat dijous, van parlar: la Txell Ferré, tècnica de Cultura, la regidora Marimar Urisel, Joan Noves (president de la Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac), substituint Anna Maluquer, i Manel Guerrero (comissari de l’exposició). Va cloure l’acte el Sr. Alcalde fent palès el lligam de Mas Miró amb Mont-roig. Unes 50 persones vam ser a la inauguració i fórem convidats a un petit refrigeri final.

.

.

.

.

Top