Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ESGLÉSIA PARROQUIAL VEU NÉIXER UN XORIGUER COMÚ

L’ESGLÉSIA PARROQUIAL VEU NÉIXER UN XORIGUER COMÚ

Miquel Anguera, “Beatet”

04-07-2020

Segons ens explica la Guàrdia Rural de Mont-roig, aquest proppassat mes de juny la teulada de l’església parroquial de Sant Miquel ha estat testimoni del naixement d’un xoriguer comú que pertany al gènere falcó Falconidae i que és la tercera generació que ells han pogut controlar, amb la col·laboració d’alguns veïns de la zona de l’església.

Aquesta espècie és autòctona, protegida, rapinyaire i s’alimenta de ratolins, musaranyes, insectes grans, petits ocells i rèptils. Sovint es confon amb l’esparver que és un altre rapinyaire, però més difícil de veure donat que habita sobretot als boscos i no pas les zones habitades com en el cas del xoriguer.

Per les explicacions de la Guàrdia Rural local, fa anys que la mateixa família ve a criar a Mont-roig i saben que és de la mateixa família perquè tenen una petita deformació a la cella esquerra que demostra que són de la mateixa branca familiar.

No cal dir que estem molt contents de tenir nous mont-rogencs al nostre cel i a la nostra església i esperem que continuïn venint a Mont-roig a passar les seves vacances i/o a criar nous polls per a la preservació de la seva espècie que està amenaçada.

Per acabar, també volem agrair a la Guàrdia Rural de Mont-roig aquesta curiosa i interessant informació.

El Joan Manuel amb la cria del xoriguer
xoriguer comú
Top