Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ERMITA DE MONT-ROIG ACULL, NOVAMENT, UN CAP DE SETMANA DIATÒNIC: EL QUINZÈ

L’ERMITA DE MONT-ROIG ACULL, NOVAMENT, UN CAP DE SETMANA DIATÒNIC: EL QUINZÈ

Miquel Anguera, “Beatet”

27-07-2022

Després de dos anys d’absència per la Covid-19, el santuari de la Mare de Déu de la Roca va tornar a acollir un concert dels 5 que el XV Cap de Setmana Diatònic va portar al Baix Camp.

Fa poques setmanes (exactament el 17 de maig proppassat), que la Generalitat de Catalunya va catalogat la nostra Ermita com a BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) i quina millor manera de celebrar-ho que amb un extraordinari concert dels italians Filippo Gambetta i Sergio Caputo?

En el concert – vermut de les Borges del Camp, ja dèiem que amb aquesta expansió del Cap de Setmana Diatònic per tota la comarca s’havien buscat llocs emblemàtics i bonics com a Reus (plaça de la Patacada), Cambrils (Parc del Pescador), Colldejou (Àrea de Lleure) i les Borges (ermita modernista de la Mare de Déu de la Riera). I a Mont-roig, on havia d’ésser? Doncs, això!

Malgrat l’extraordinària calor que, malauradament, estem patint aquest estiu la gent no es va voler perdre l’esdeveniment musical de referència del nostre estiu i es va omplir la plaça de l’Ermita per escoltar aquesta parella d’italians de la zona de Gènova que ens va delectar amb les seves danses i músiques tradicionals i populars italianes, d’arreu i de collita pròpia. L’acordió diatònic del Filippo ens agradà moltíssim i el violí del Sergio ens va meravellar pel seu fantàstic virtuosisme. Realment impressionant!!

La regidora de Cultura, Mei Benach, ens va donar la benvinguda al concert i el Guillem  feu la presentació del concert i dels músics italians, a més d’agrair (com en cada concert), als sponsors, entitats i persones que fan possible, amb el seu ajut, la realització d’aquests concerts que ja són referència  a la Catalunya Sud i que sense ells seria impossible dur a terme aquesta magnífica activitat cultural i musical. Especialment l’agraïment als cinc ajuntaments participants en aquest 15è Cap de Setmana Diatònic, sense oblidar els altres sponsors i col·laboradors com: Càmping la Torre del Sol, Diputació de Tarragona, Estrella Damm, l’Associació de Veïns Muntanya Roja i el Patronat de la Mare de Déu de la Roca.

Tampoc podem oblidar que, durant aquests dies a l’Ermita, es van dur a terme classes, tallers i activitats dirigides a l’aprenentatge d’aquest instrument tan nostre com és l’acordió diatònic. En fi, un gran èxit de participació, de músics i de públic en aquest XV Cap de Setmana Diatònic que, a més, ara ja s’ha eixamplat per tota la nostra comarca del Baix Camp.

.

.

Top