Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA SOCIETAT DE CAÇADORS “LA PROVIDÈNCIA” DE MONT-ROIG S’HA MOBILITZAT PER ABASTIR D’AIGUA EL TERME MPAL. PER LA SEQUERA

LA SOCIETAT DE CAÇADORS “LA PROVIDÈNCIA” DE MONT-ROIG S’HA MOBILITZAT PER ABASTIR D’AIGUA EL TERME MPAL. PER LA SEQUERA

Miquel Anguera, “Beatet”

01-08-2022

Tothom sap i pateix la sequera i la calor que enguany s’està mostrant terriblement bel·licosa contra tot: la terra, els boscos, les explotacions agràries, les muntanyes, la fauna, la flora i un llarg etcètera.

Ja ningú pot dubtar del mal que està fent el canvi climàtic que, com tots sabem, és conseqüència directe de la mà de l’home en tot el planeta. I no diguem dels terribles incendis que assolen gairebé totes les geografies del món… i encara hi ha algun imbècil que ho nega!!! …

Tot i que cada any, amb la calor de l’estiu, els caçadors de Mont-roig, agrupats en la Societat de Caçadors “La Providència”, han d’omplir regularment els 96 abeuradors distribuïts per tot el terme municipal, enguany a causa del que acabem d’explicar, s’han hagut de mobilitzar més aviat i més cops per omplir d’aigua, les basses i els abeuradors que podem trobar en diversos racons del nostre terme municipal, per ajudar a sobreviure a tots els animals que poblen el nostre terme municipal que és prou gran (gairebé 64 km2 d’extensió). De ben segur que molts conills, esquirols, senglars, guineus, etc. fins i tot ocells que no es cacen… estan “agraïts” per la tasca dels caçadors locals.

Pel que ens han comentat alguns socis de “La Providència”, fins ara han repartit 17.000 litres d’aigua i, posteriorment, cinc mil més. Probablement n’hauran de repartir més si no s’acaba la sequera… És evident que, sense la seva acció de repartiment d’aigua, la subsistència dels animals esmentats seria molt més difícil.

Tots continuarem mirant el cel per veure si ens vol ajudar amb algunes pluges ben reparadores. Tanmateix, lloem i aplaudim la tasca dels caçadors de Mont-roig. Gràcies!

El remolc dels caçadors abastint un dels abeuradors
Bassa del Pla Gran (Terres Noves)
Bassa del Clot de l’Elies
Bassa de la muntanya de la Pedrera
Top