Ets aquí
Inici > General > Noticiari > ESPECTACULAR FOTO D’UN LLAMP DEL MONT-ROGENC JOAQUIM CORTS

ESPECTACULAR FOTO D’UN LLAMP DEL MONT-ROGENC JOAQUIM CORTS

Miquel Anguera, “Beatet”

15-06-2023

 El passat 13 de juny (festivitat de Sant Antoni de Pàdua, patró dels paletes) i dins la setmana de Corpus, a tot el Principat hi hagué grans pluges repartides d’una forma molt irregular i a casa nostra, al casc antic, només es recolliren vuit litres, totalment insuficient si féssim cas a la necessitat que hi ha d’aigua.

Fins i tot a Mont-roig, sembla ser que estem en alerta per la sequera, malgrat que diuen  que tenim un gran aqüífer sota els nostres peus.

Nosaltres, en aquest cas, volem adjuntar-vos una preciosíssima fotografia del mont-rogenc Joaquim Corts i Ferré que ha tingut l’amabilitat de passar-nos-la perquè tots en puguem gaudir.

Per atzar, aquesta espectacular foto del Joaquim Corts, del llamp i el seu entorn (la Mola de Colldejou, l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, l’Areny…) va ser presa el passat dia 13 de juny, quan feia, exactament, 212 anys que els soldats francesos del general G. Suchet, que assetjaven Tarragona, van pujar a l’Ermita i la van cremar, entre molts altres crims a Mont-roig. Era el dia de Corpus de l’any 1811, de trist record.

Gràcies a la foto del Joaquim, no he pogut evitar de rememorar aquella fatídica data.

Fotografia de Joaquim Corts
Top