Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > LA PLATJA DE L’ESTANY SALAT OBTÉ UNA BANDERA “ECOPLAYAS”

LA PLATJA DE L’ESTANY SALAT OBTÉ UNA BANDERA “ECOPLAYAS”

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera, “Beatet”

07-11-2016

L’Ajuntament de Mont-roig acaba d’obtenir, per primer cop, una bandera “Ecoplayas” per a la platja de l’Estany Salat, a tocar del nucli de Miami. “Ecoplayas” és un distintiu, que atorga l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (ATEGRUS). L’esmentada associació és una institució independent que valora la qualitat de les aigües, arena, neteja, disseny paisatgístic, equipaments, sostenibilitat, etc.

Com tots sabem, l’Estany Salat és un aiguamoll d’un alt valor ecològic i natural. Lloc de pas d’aus migratòries i que, a més, compta amb el “fartet”, un petit peix en perill d’extinció i espècie autòctona d’aquest espai tan especial. També destaquem el fons marí de la platja per la seva gran importància ecològica amb la seva població de posidònia.

Els premis Ecoplayas es van donar a conèixer a finals del proppassat octubre en el marc del XVIII Congrés i Exposició Internacional de platges-Ecoplayas 2016, celebrat a l’ajuntament de Benidorm.

Donat que la candidatura presentada pel nostre consistori al certamen fou amb l’erroni topònim de Gelat, volem recordar que el llibre “Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya”, pàgina 288, editat el 2003 per la Generalitat de Catalunya (amb el vistiplau, aleshores, de l’Ajuntament de Mont-roig) i el llibre “ Estudi onomàstic de la Vila i terme de Mont-roig del Camp” de Ferran Jové i Hortoneda, editat pel nostre Ajuntament el 1999, (pàg. 445-446) ambdós demostren clarament quin és el topònim correcte que correspon a la preciosa platja premiada fa pocs dies. A més, ja hem escrit d’altres vegades que el topònim Estany Salat ja està documentat l’any 1427. Aleshores, per què alguns volen canviar-li l’antic i històric nom de Salat per l’erroni de Gelat?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

La regidora de Turisme, Yolanda Pérez, amb la bandera
La regidora de Turisme, Yolanda Pérez, amb la bandera

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

icona-pdf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top