Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA NEU, EL FRED I LA PLUJA VISITEN MONT-ROIG

LA NEU, EL FRED I LA PLUJA VISITEN MONT-ROIG

Redacció

02-03-2018

Com a tot el País, la neu, el fred i la pluja han visitat el nostre poble i terme municipal aquests dos darrers dies de febrer, recordant que també fou el mateix mes quan, l’any 1956 (any del “fred”), tant de mal van fer a la pagesia de Mont-roig i, de retruc, a tot el poble.

Ahir, dia 28 de febrer, es podien veure una munió de cotxes anant cap a l’Ermita i també persones que, a peu, van voler ser testimonis de la darrera nevada al nostre terme, tot i prenent fotos dels racons més bonics. La policia local, per evitar problemes de mobilitat, va tallar la pujada al santuari i només s’hi podia accedir a peu. A part de l’Ermita, la Muntanya Blanca, Pedrera, l’Areny, la Mola de Colldejou i Llaberia (malgrat no tenir bona visibilitat) estaven i/o es veien ben emblanquinades, especialment les dues Moles per la seva altitud (914 i 912 m respectivament). El dia abans, dimarts dia 27 de febrer, la brigada municipal va llençar sal pels carrers més costeruts del nostre poble per prevenir una forta nevada que, al final, només fou lleu.

Han caigut, entre el 27 i 28 de febrer i el primer de març, uns 35 litres d’aigua que ben bé que aniran als nostres camps, boscos i conreus. També esmentarem que el fred ha estat ben ostensible aquests darrers dies de febrer ratllant els zero graus. Temperatures que a Mont-roig ja es poden considerar ben fredes, per poc habituals.

Recordem la petita nevada del 4 de febrer de 2015 (Ressò digital) i, per la seva “generositat”, la del 8 de gener de 2010 (Ressò mont-rogenc, núm. 113, en va deixar testimoni amb fotos de l’Esther Bargalló) Deixem, per la seva llunyania, la gran nevada del Nadal de 1962). La nostra canalla, com aleshores i com sempre, s’ho va passar d’allò més bé.

20180302 Nevada

Top