Miquel Anguera, “Beatet”
23-08-2023
La Maria Neus Casagran i Garcia va guanyar el primer premi del concurs de cuina de la Fira de Mont-roig d’enguany, amb el seu plat de postres “Garrofera cremosa”.
De les bases de dit concurs en destaquem dos: els productes havien de ser de la terra (proximitat en diuen ara), els participants no podien ser professionals de la cuina i ja veieu que tots els plats duien com a ingredient la garrofa (un producte de la terra molt nostrat a Mont-roig, sens dubte).
També ressaltarem que els postres de la M. Neus duien dibuixat l’escut heràldic de Mont-roig que, per cert, s’hauria d’emprar més i que per això es va aprovar l’any 2000.
Els ingredients emprats per la guanyadora foren: llet, pell de taronja, pell de llimona, canyella en branca, farina de garrofa, farina de moresc, rovell d’ou i sucre bru (en una de les fotos adjuntes podreu observar els ingredients dels altres 4 plats).
També volem destacar que només s’han presentat al concurs 5 persones, de les quals un sol home, cosa que volem agrair efusivament al Joan Ramon. Seria prou bo que hi hagués més participació en aquest concurs, tot i que entenem que per la Fira, la gent vol estar més per la festa i la família que no pas pel concurs…
En fi, una bona iniciativa que fora bo que continués en els propers anys, amb més participació!!