Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > LA FUNDACIÓ MAS MIRÓ REP, COM A NOU PATRÓ, LA SECRETARIA D’ESTAT DE TURISME. MONT-ROIG ACULL IL·LUSTRES VISITANTS

LA FUNDACIÓ MAS MIRÓ REP, COM A NOU PATRÓ, LA SECRETARIA D’ESTAT DE TURISME. MONT-ROIG ACULL IL·LUSTRES VISITANTS

Redacció

20-06-2017

La Secretaria d’Estat de Turisme, des del 19 de juny d’enguany, ja forma part de la Fundació Mas Miró, com a nou patró. Van signar el conveni de col·laboració el seu president, l’alcalde de Mont-roig i la Sra. Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol. La Secretaria d’Estat de Turisme haurà de contribuir amb una aportació econòmica anual, de la mateixa manera que ja ho fa amb les fundacions mironianes de Barcelona i de Palma. La quantitat encara no s’ha fet pública (esperem que sigui ben generosa), tota vegada que l’1,5% cultural del Ministeri de Foment no se’ns va atorgar el 2015. El conveni de la Fundació Mas Miró amb l’Estat és per a dos anys, més tres de prorrogables addicionals.

Ahir, doncs, va ser un dia ben mogut al nostre municipi, millor dit, al Mas Miró i en tot el seu entorn: la policia local, mossos d’esquadra i guàrdia civil estaven amatents esperant la vicepresidenta del govern d’Espanya, Soraya Sáenz de Santamaría. El comitè de benvinguda estava presidit per l’Honorable Conseller de Cultura, Santi Vila, l’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, el net del pintor, Joan Punyet Miró, la directora del projecte Elena Juncosa, el patró Miquel Anguera (Centre Miró), el delegat del govern Central i el subdelegat de Tarragona. També hi foren presents i convidats,  la Diputació de Tarragona, el director dels SSTT de Cultura de Tarragona, Jordi Agràs i regidors/res del nostre Ajuntament. No cal dir que hi hagué molta representació dels mitjans de comunicació com, Ressò Mont-rogenc, Canal Reus, Diari de Tarragona, TVE, TV3, Catalunya Ràdio, i un molt llarg etcètera, vista l’àmplia afluència de periodistes.

Segons es va explicar, s’espera que al proper abril de 2018 ja es podrà visitar part del Mas Miró: el taller del pintor, part de la casa i un espai polivalent on hi havia el galliner. També l’Ajuntament de Mont-roig preveu tornar a demanar l’1,5% cultural del Ministeri de Foment, esperant que ara sí, se n’obtingui una bona aportació econòmica

El programa d’actes de les personalitats i convidats, abans de la signatura del conveni, continuà amb una breu visita a les obres de reforma i a la masia. Acte seguit, i prèvies paraules del net de Miró, Joan Punyet, alcalde de Mont-roig i vicepresidenta espanyola, tingué lloc la signatura del conveni al taller-estudi del pintor per, posteriorment i a fora, hi hagué una sessió de fotografies i alguna  breu entrevista a les personalitats assistents. Tothom buscava l’ombra dels garrofers i del gran eucaliptus, per qüestions òbvies.

Esperem que la Generalitat de Catalunya ben aviat entri també a formar part de la Fundació Mas Miró i que la voluntat del fill adoptiu de Mont-roig (des del 1979) Joan Miró, vegi ben aviat acomplert el seu somni: el seu Mas obert al poble i al públic.

20170620 signatura conveni Mas Miró

Top