Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA FUNDACIÓ MAS MIRÓ CELEBRA ELS 5 ANYS D’OBERTURA DEL MAS

LA FUNDACIÓ MAS MIRÓ CELEBRA ELS 5 ANYS D’OBERTURA DEL MAS

Miquel Anguera, “Beatet”

03-05-2023

El passat dissabte 22 d’abril, la Fundació Mas Miró va organitzar una sèrie d’actes per celebrar el 5è aniversari de l’obertura del Mas (i també el 5è del tancament del Centre Miró), i es va voler fer coincidir amb el 130è aniversari del naixement del nostre fill adoptiu i artista universal, Joan Miró (va néixer el 20 d’abril de 1893 a Barcelona).

El programa d’activitats abraçava un grapat d’actes culturals -durant pràcticament tota la jornada-, i voldríem destacar que l’organització de la festa va escollir compartir-la amb la gent i artistes del poble, la qual cosa ens sembla un encert total.

A partir de les 10 del matí es van obrir les portes del Mas i el públic ja podia accedir a les zones visitables del Mas. El primer acte de la festa fou la dramatització de “les rentadores de Mas Miró”, una escena tan habitual en aquells llunyans temps de principis del segle passat, quan es rentava a les basses dels masos, als rentadors públics, als safarejos i quan les rentadores elèctriques i/o industrials no eren ni un projecte.

Al migdia, la Loli Beltran ens va oferir un conta-contes adreçat als infants, sobre la història de la Masia, a l’espai d’acollida del Mas Miró.

A la una del migdia tingueren lloc uns breus parlaments de la directora de Mas Miró, Elena Juncosa; també parlà en Joan Punyet, net de Joan Miró i el president de la Fundació, el Sr. Alcalde. A destacar el missatge, sobretot, que versà sobre els entrebancs de la pandèmia i que, malgrat ella, i amb els esforços de tots plegats: “… el projecte de Mas Miró és més viu que mai”.

Seguidament, tingué lloc el concert del mont-rogenc Guillem Anguera Quintet, que oferí un repertori basat en el seu CD “14 Km” i que molt va agradar pels comentaris dels assistents (acordió diatònic, saxo, violoncel, teclat i contrabaix).

Tocades les dues, arribà l’hora de reparar forces amb amanida verda, fideus i gelat amb un excel·lent servei de càtering del fill petit del mont-rogenc, de cal Miqueló, cuinat tot allí mateix. Molt bo! També esmentarem que durant el matí també hi hagué servei de bar amb entrepans, cafè i begudes.

Sense ni temps per a la migdiada, la mont-rogenca de Colldejou, Judit Robert, també a l’espai d’acollida del Mas, oferí un  taller infantil-kamishibai, basat en el llibre “Diari del sol vermell”. Ja per acabar, a les 5 i dins el jardí de Mas Miró, el grup mont-rogenc, la Kobla d’en Taudell (que està celebrant els seus 20 anys de vida musical), ens va oferir “Notes mironianes” que són unes melodies tradicionals relacionades a personatges vinculats a Joan Miró a principis del segle XX. El que més ens agradà fou el relat pedagògic que la Kobla feu de cada una de les peces abans de tocar-les Un encert!! En resum, direm que fou una jornada festiva, lúdica i mironiana a qui el bon temps també acompanyà. Força gent ens acompanyà, sobretot, de fora vila.

.

.

.

.

.

Top