Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA FLAMA DEL CANIGÓ TORNA A MONT-ROIG PER 47A VEGADA CONSECUTIVA, DE LA MÀ DE L’AVMR

LA FLAMA DEL CANIGÓ TORNA A MONT-ROIG PER 47A VEGADA CONSECUTIVA, DE LA MÀ DE L’AVMR

Miquel Anguera, “Beatet”

26-06-2021

El proppassat dimecres 23, nit i revetlla de Sant Joan, l’Associació de Veïns Muntanya Roja va tornar a Reus a recollir la Flama del Canigó per celebrar Sant Joan, la nit del foc i la Festa Nacional dels Països Catalans.

Com si fos ahir, el 1974, la nostra associació cultural, va anar a la capital de la comarca a recollir la Flama i fou la primera activitat cultural que vam celebrar. Mossèn Jaume Gabarra (acs), aleshores rector de Mont-roig, ens va animar a fer-ho i així va néixer l’Associació de Veïns Muntanya Roja, l’entitat cultural degana de la nostra Vila tot i que no ens vam legalitzar, oficialment, fins al 1978.

Enguany, com l’any passat, amb la pandèmia, el lloc de recollida fou al jardí del santuari de Misericòrdia on, el Patronat de la Sardana de Reus ens esperava per lliurar-nos la Flama del Canigó. A veure si l’any que ve, la recollida del Foc ja es pot celebrar amb coets, sardanes i sense la Covid-19.

A Mont-roig, la Flama fou rebuda per la regidora de Cultura, a la zona esportiva, esperant la nit per llegir el Missatge de la Flama del Canigó 2021.

A 2/4 d’11 de la nit, la regidora de Cultura, Remei Benach, digué unes paraules d’agraïment a la nostra Associació per aquests 47 anys de recollida de la Flama i l’Hereu, en Roger Badia, feu la lectura del Manifest de la Flama del Canigó.

A la pista d’estiu, i amb més de 150 persones, la companyia Manos de Fuego va oferir un espectacle, amb una varietat de circ, dansa, acrobàcia i pirotècnia.

A veure si l’any vinent ja podem cremar una foguera, com abans, celebrar el sopar popular i posterior ball que, evidentment i per culpa de la maleïda pandèmia, vam trobar a faltar. Esperant que passeu un bon estiu:

Visca la revetlla Sant Joan, Visca la Flama del Canigó i Visca els Països Catalans!!

.

.

Top