Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA FLAMA DEL CANIGÓ TORNA A MONT-ROIG DE LA MÀ DE L’A.V. MUNTANYA ROJA I DEL C.E. L’ARENY

LA FLAMA DEL CANIGÓ TORNA A MONT-ROIG DE LA MÀ DE L’A.V. MUNTANYA ROJA I DEL C.E. L’ARENY

Miquel Anguera, “Beatet”

26-06-2018

Un any més, i ja en van 44, la Flama del Canigó torna a Mont-roig la nit de Sant Joan. El lloc escollit per cremar la foguera fou, com als darrers anys, a la zona esportiva a tocar del Centre de Dia. Força gent, petits i grans, van anar a rebre els atletes del C.E. l’Areny, les pubilles i hereus i membres de l’AVMR que ens portaren la Flama del Canigó. El lloc de trobada: la confluència del camí de Cambrils amb el barranc dels Set Ponts i van passejar-la per l’avinguda de Reus, carrer de Riba i Mestre, plaça de Miramar, av. de Catalunya, carrer de la Indústria i fins la zona esportiva.

Era el 1974 quan, a instàncies de mossèn Jaume Gabarra, l’Associació de Veïns Muntanya Roja, encara no legalitzada, vam anar per primer cop a Reus a cercar la Flama del Canigó i a la plaça der Joan Miró (aleshores encara del Generalísimo, fins al 1979) vam fer una petita revetlla llegint un manifest dels Focs i regalant coca amb sucre i vi dolç. La festa de la Flama del Canigó va començar el 1955 de la mà del nord-català Francesc Pujadas. Desprès, en prendria l’organització Òmnium Cultural i fins avui.

Com l’any passat, el C.E. l’Areny es va voler sumar a la festa i, des de Montbrió, set esforçats atletes (6 xicots i una noia) van portar la Flama, corrent en relleus, fins on hi havia preparada una foguera que la pubilla Marina Pujol, juntament amb les dames d’honor Roca Baiges i Anna Olivé i l’hereu i pubilla infantil, Arnau Benaiges i Isona Mallafré, respectivament) hi van calar foc acomplint així l’ancestral tradició de la nit del foc i actualment Festa Major dels Països Catalans.

Després de la ritual encesa, hom vam entrar a la pista d’estiu on se’ns esperava per la lectura del missatge dels Focs de Sant Joan que la pubilla 2018,  ens va llegir, després d’unes paraules del president de l’AVMR i del regidor de Festes Àngel Redondo.

Poc després, va començar el sopar popular de Carmanyola a la fresca, amb repartiment de coca de Sant Joan i animació de Brigitta Lamoure. Acabat el sopar, discoteca mòbil a càrrec de Oui Oui Músic Events  i servei de bar a càrrec dels Kintus /es 2018.

Un any més, doncs, un èxit de la revetlla de Sant Joan amb l’Ajuntament de Mont-roig,  l’Associació de Veïns Muntanya Roja, el C.E. l’Areny i els quintos de 2018. Felicitats!

20180626 Sant Joan

Top