Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA FLAMA DEL CANIGÓ TORNA A MONT-ROIG DE LA MÀ DE LA PUBILLA, L’AV MUNTANYA ROJA I EL CE L’ARENY, PER 45È COP CONSECUTIU

LA FLAMA DEL CANIGÓ TORNA A MONT-ROIG DE LA MÀ DE LA PUBILLA, L’AV MUNTANYA ROJA I EL CE L’ARENY, PER 45È COP CONSECUTIU

Miquel Anguera, “Beatet”

26-06-2019

Un any més, la Flama del Canigó va arribar a la nostra Vila, per encendre la foguerada de Sant Joan i celebrar, així, la Festa Nacional dels Països Catalans. Va ser el diumenge 23 de juny. La vigília anterior, a mans de molts voluntaris, la Flama baixava del cim de la muntanya sagrada del Canigó i fou repartida arreu dels Països Catalans. L’AVMR, per 45è cop, ininterrompudament, anà a Reus amb la pubilla de Mont-roig, la Maria Callau i Aragonès, per recollir la Flama i el missatge de Sant Joan per ser llegit a la pista d’estiu. Cal recordar que enguany el missatge fou escrit per la MH expresidenta del Parlament i presa política, Carme Forcadell.

La regidoria de Festes de l’Ajuntament, amb la inestimable col·laboració de l’Associació de Veïns Muntanya Roja i del Centre Excursionista L’Areny, celebrant l’arribada del solstici d’estiu, va tornar a organitzar aquesta festa del foc, la més antiga de totes.

L’Associació de Veïns i la pubilla de Mont-roig van anar a Reus, a la plaça de la Llibertat a buscar la Flama. Després, parada a Montbrió on, membres del Centre Excursionista L’Areny, corrent en relleus, la portaren fins a la plaça de Miramar, on allí la pubilla Maria Callau, hereu i pubilla infantils (Julen Callau Gutiérrez i Bruna Alsina Salsench, respectivament) i la txaranga “Band Tocats” l’esperaven per anar plegats fins a la zona esportiva. Allí, la pubilla encengué la foguera i, posteriorment, cap a la pista d’estiu on llegí el missatge dels Focs de Sant Joan, acompanyada per la pubilla i hereu infantils.

La festa continuà a la pista d’estiu, amb una fideuà popular (a 3 €) on també es repartí coca de Sant Joan. Posteriorment, disco mòbil amb animació, amb el bar instal·lat pels kintus/es 2019. El ball s’acabà ben entrada la matinada. La participació popular fou una mica superior a l’any passat, encara que no assolí l’èxit que es mereix la festa de Sant Joan.

La Pubilla, amb la Irene i elMiquel després de recollir la Flama a Reus
La Flama portada per membres del CE L’Areny
La Pubilla i un membre del CE L’Areny encenent la foguera
La Pubilla, Maria Callau, llegint els missatge dels Focs de Sant Joan, acompanyada per l’Hereu i la Pubilla infantil
Top