Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA FLAMA DEL CANIGÓ ARRIBA A MONT-ROIG: 50 ANYS !!!!

LA FLAMA DEL CANIGÓ ARRIBA A MONT-ROIG: 50 ANYS !!!!

Miquel Anguera, “Beatet”

27-06-2024

L’altre dia, revetlla de Sant Joan, penjàvem la notícia dels 50 anys que l’AV Muntanya Roja anàvem a Reus a recollir la Flama del Canigó, a iniciativa de mossèn Jaume Gabarra (acs). Ara, doncs, toca parlar de la festa que, un any més, es va dur a terme a la pista d’estiu de Mont-roig i també a moltes altres localitats dels Països Catalans (no endebades Sant Joan és la Festa Nacional dels PPCC).

Tot va començar a les 6 de la tarda quan, la pubilla i l’hereu de Mont-roig 2024 (Anna Vernet i Ireneu Garcia, respectivament), a més de la pubilla i l’hereu infantils (Berta Toda i Gispert i Jordi Vernet i Gispert), amb l’AVMR i una bona colla de familiars i mont-rogencs vam emprendre el 50è viatge cap a Reus a recollir la Flama del Canigó per compartir-la amb tots els pobles dels PPCC que van voler. També el CE l’Areny-Escola d’Atletisme emprenien el camí de Vinyols per anar fins a Montbrió i rebre la Flama del Canigó, corrent.

Arribats a Reus, el Patronat de la Sardana de la capital del Baix Camp van voler fer públic per megafonia que els de Mont-roig era la 50a vegada que hi anàvem i ens felicitaren per aquesta efemèride. Fins i tot ens entrevistaren breument. Anècdota: un mont-rogenc hi va anar en bicicleta!! Fotos a dojo!!

Recollida la Flama per part de les Pubilles i Hereus, a la plaça de la Llibertat, vam retornar cap a casa, fent parada novament a Montbrió, per fer-nos la foto de rigor (vora 40 persones) a tocar d’on hi hagué la bàscula, i tornada a Mont-roig pel camí de Vinyols. Els del CE l’Areny-Escola d’Atletisme, corrent, un en bici des de Reus i la resta en cotxe. A la pedrera del Mallafré, cruïlla amb el nou carrer de M. Elena Maseras, vam fer reagrupament i passant per l’av. de Catalunya i el carrer de la Indústria vam arribar davant la pista d’estiu, on els Grallers de Mont-roig, amb la seva música, vam acompanyar la comitiva, encapçalada per la regidora de Cultura, pubilles i hereus i tothom que va voler escoltar el manifest dels Focs de Sant Joan, a la pista d’estiu, enguany escrit per la periodista i escriptora Núria Cadenes.

Prèvia benvinguda a la revetlla de Sant Joan, per part de la regidora Marimar Urisel, el manifest fou llegit per la Pubilla (Anna) i l’Hereu (Ireneu). Un servidor va voler agrair públicament a mossèn Jaume Gabarra (i els que ja no hi són), la seva iniciativa, que encara perdura, per encendre les nostres fogueres amb el Foc del Canigó recollit a Reus, fa ja 50 anys!!

Llegit el manifest, els Grallers vam acompanyar els presents amb la nostra música fins a tocar del Centre de Dia, on la Pubilla i l’Hereu van encendre la foguera de Sant Joan: alta, majestuosa i amb una xardor manifesta que feu que tothom s’endarrerís molts metres per evitar la calorada. Força gent al manifest i a l’encesa com també al sopar i al ball posterior, al ritme de la Maika Band i amb els quintos oferint el clàssic servei de bar.

Una festa molt reeixida, participada i que, de moment, no minva en absolut. Visca la Flama del Canigó!! Visca els Focs de Sant Joan!! Visca els Països Catalans!!

.

.

.

.

.

.

Top