Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA CONSELLERA DE CULTURA, H. NATÀLIA GARRIGA, VISITA L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA I LA FUNDACIÓ MAS MIRÓ

LA CONSELLERA DE CULTURA, H. NATÀLIA GARRIGA, VISITA L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA I LA FUNDACIÓ MAS MIRÓ

Miquel Anguera, “Beatet”

31-01-2023

El proppassat divendres 27 de gener, a la tarda, i provinent de la capital del Baix Camp, l’Honorable Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va venir a Mont-roig per visitar i reunir-se amb el Patronat de la Fundació del Mas Miró, després d’haver signat en el Llibre d’Honor de dita Fundació. L’acompanyaren la Directora General del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández i la directora dels SSTT de Cultura de Tarragona, Lurdes Malgrat. Els amfitrions foren el president de la Fundació, el Sr. Alcalde i la directora, Elena Juncosa. També hi assistiren la regidora de Cultura, Mei Benach i un servidor.

La visita del dia 27 ja estava prevista i esperada des feia mesos però fins ara no s’ha pogut concretar. La trobada ha coincidit amb la inscripció del Mas Miró en el Registre de Museus de Catalunya, en la categoria de museu monogràfic. Cal recordar que només un 20% d’aquests espais i monuments com el Mas Miró formen part de l’esmentat Registre. La Consellera lloà el projecte de la Fundació que li fou explicat, fil per randa, per la directora i el president.

Anteriorment a la visita al Mas, la Consellera i acompanyants es van desplaçar a la nostra estimada Ermita per poder-la admirar i conèixer un xic la seva llarga història. Hi foren presents els membres del Patronat de la Mare de Déu de la Roca, amb la seva presidenta, M. Neus Mendoza, i diversos regidors i regidores que, prèviament, havien estat convidats. Direm que la Consellera Garriga restà molt admirada per la bellesa del santuari de la nostra patrona i va poder comprovar que és un paratge únic (i també BCIN, Bé Cultural d’Interès Nacional, des de fa pocs mesos). Ens quedem amb una frase de la Consellera Garriga: “ Un indret en perfecte equilibri entre la natura, la fe, la història i les llegendes”.

El temps fou fred i poc plàcid però, malgrat tot, la visita fou prou profitosa tot esperant que la Generalitat de Catalunya entri a formar part, oficialment, de la Fundació del Mas Miró i tingui un paper institucional més actiu en el seu projecte. La Consellera es va comprometre a estudiar aquesta reiterada petició. L’Ajuntament de Mont-roig i la Secretaria d’Estat de Turisme ja formen part de la Fundació del Mas Miró.

.

.

Top