Ets aquí
Inici > General > Noticiari > IX CAP DE SETMANA DIATÒNIC A L’ERMITA DE LA M.D. DE LA ROCA

IX CAP DE SETMANA DIATÒNIC A L’ERMITA DE LA M.D. DE LA ROCA

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera “Beatet”

20-07-2015

Del 16 al 19 de juliol proppassat, la nostra Ermita va tornar a acollir un Cap de Setmana Diatònic, en aquest cas el IX, on 40 alumnes d’arreu del Principat, van estar fent un curs intensiu d’acordió diatònic al nostre santuari (millor a l’ombra, per la terrible calor que ha fet aquests dies). També la txalapartari basca, Lara Mitxelena, col•laborà en l’exhibició de la txalaparta (aquest preciós i antiquíssim instrument basc), que oferiren la Tarragonako Txalaparta Eskola, amb el Nando Taló i el Cisco Aguilera, el divendres a la nit. El mont-rogenc Guillem Anguera, i els també catalans Carles Belda i Perepau Ximenis foren els encarregats d’impartir aquest nou curset d’acordió diatònic.

Novament fou un gran èxit de participació i ja podem assegurar, amb rotunditat, que aquests Caps de Setmana Diatònics ja estan totalment consolidats essent, sens dubte, un referent a les nostres comarques meridionals (i això ho diuen els que, any rere any, vénen a l’Ermita a participar en el curset, alumnes i professors).

Aquesta activitat musical i cultural a l’Ermita fou organitzada, un any més, per la Diatònica (Associació d’acordionistes diatònics dels Països Catalans) i l’Associació de Veïns Muntanya Roja i tot, sota la batuta del músic mont-rogenc Guillem Anguera. No cal dir que tinguérem el recolzament del nostre Ajuntament en la logística d’aquests dies i el Patronat Mare de Déu de la Roca. També hi han col•laborar l’Espremedora, Costa Magazine i Reus digital.

També volem destacar que, enguany, la Diatònica celebra el X aniversari de la seva fundació i durant aquests 4 dies, el menjador de l’Ermita estigué ple d’uns plafons on vam poder admirar, en exposició, les fotos i els escrits que commemoren dita efemèrides i que són itinerants.

Els actes oberts a tothom foren, un cop més, els concerts del divendres, dissabte i l’excursió a la muntanya, per acabar amb el concert vermut, del diumenge al migdia.

El divendres a la nit, després de sopar, amb 200 persones que omplien la plaça de l’Ermita, els alumnes del curset i els seus professors (Carles Belda, Perepau Ximenis i Guillem Anguera) ens oferiren un seguit de cançons tradicionals i pròpies que ens delectaren d’allò més. En acabar el concert dels alumnes, el gran Carles Belda ens oferí un llarg tastet de rumbes, presentant el seu darrer CD: 24 rumbes per diatònic. També les garrotines i el cant improvisat foren la millor mostra del seu art. Per acabar, un gran ball tradicional s’allargà fins ben entrada la matinada. Una passada!

I què hem de dir dels germans Simone i Nícolo Bottasso, DUO BOTTASSO? Realment jo no trobo adjectius per definir-los. Malgrat la seva jovenesa (28 i 21 anys, acordió i violí) ens van deixar bocabadats! Garratibats! Esmaperduts! I ho dic (perdoneu-me la meva falsa modèstia) amb coneixement de causa! Durant aquests anys hem sentit els millors: el Kepa Junkera, Xabi Aburruzaga, Enrique Tellería, Tapia & Leturia, Antonio Ribas, etc. i (ja sabem que no es poden comparar els artistes), però… és que n’hi havia per aixecar-se del seient a cada cançó… Realment impressionant! Descomunal! Extraordinari! Diries que tocava una orquestra! No trobo els adjectius adients! I que consti, que això no són només les meves paraules: és el que vaig recollir entre els alumnes i professors del IX Cap de Setmana Diatònic! El diumenge al matí, els que no tinguérem son ni por de la calor, vam poder gaudir d’una excursió a la muntanya de la Pedrera i, en retornar a l’Ermita, un concert vermut i uns excel•lents músics ens estaven esperant. Ells eren: el Joan Moliner (contrabaix), Cisco Aguilera (percussió), Hèctor Beveride (corda) i Guillem Anguera, acordió diatònic. No cal dir que els acordionistes que hi havia sota els porxos s’hi van sumar i fou un xou musical excel•lent. Els visitants que anaven arribant a la plaça de l’Ermita no entenien d’on venia tota aquella explosió musical, en escoltar aquells valsos, polques, masurques, rumbes… Extraordinari! Ah! I el vermut només costava 1,5 €! És a dir que vam poder repetir perquè no ens castigà el pressupost!

El posterior dinar de germanor va cloure aquest IX Cap de Setmana Diatònic i si ha arribat a aquest nivell altíssim, què hem d’esperar del proper que serà el X? Fins l’any que ve que ho podrem comprovar! Bon any![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Els alumnes del IX Cap de Setmana Diatònic, cant final
Els alumnes del IX Cap de Setmana Diatònic, cant final

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Carles Belda i Simone Botasso
Carles Belda i Simone Botasso

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Els germans del Duo Botasso
Els germans del Duo Botasso

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Concert vermut del diumenge
Concert vermut del diumenge

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]pdf[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.

Top