Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > INAUGURACIÓ DEL PESSEBRE MIRONIÀ (2014)

INAUGURACIÓ DEL PESSEBRE MIRONIÀ (2014)

Martí Rom

www.martirom.cat

03-02-2015

El dissabte 13 de desembre, a les 7 de la tarda, es va inaugurar el pessebre del Centre Miró. Maria Pilar Just, membre de la Junta, va dir unes paraules sobre aquest peculiar pessebre, (tot parlant de Joan Miró): “ Poc es podia imaginar el gran artista que, al cap de cent anys, un grup de mont-rogencs xalaríem i ens ho passaríem d’allò més bé, convertint els seus famosos quadres en un pessebre i és que aquesta anècdota no es pot donar enlloc del món només que en el nostre poble, per qüestions òbvies de proximitat, territori, afecte i arrelament. Aquest any el Pessebre mironià consta de sis quadres. Tots també de Mont-roig i, en ells, trobarem  molts elements que tots nosaltres hem fet servir moltes vegades en els nostres pessebres familiars, per exemple: les figueres de moro, atzavares, matolls, arbres, el pagès treballant, el broll d’aigua rajant, les canyes de les tomaqueres i bajoqueres, la dona rentant, els conills, les cabretes, gallines, galls, coloms, els porquets, el carro, els muntets de llenya, etc. etc. fins i tot el caganer que el trobem en el quadre de la Masia…”.

Després, va esmentar algunes persones que hi havien treballat: “…volem donar les gràcies al Josep Nolla, per la seva col·laboració en la il·luminació. A la Irene Oechsle perquè, sense ser de la Junta, i més enllà de les responsabilitats professionals, ha fet totes les figuretes tal com surten en els quadres i també volem agrair a la nostra companya Yolanda Vela (que és filla de Reus i viu a Miami), perquè ella és la gran artista de tot això. S’ha passat dies i dies treballant…”.

A continuació de les paraules de la Maria Pilar Just, la Maria Dolors Oliva va llegir un poema, que duia per títol “Nadal?”, que el Miquel Anguera, (també de la Junta) havia escrit el 1970. Seguidament, el Guillem Anguera va interpretar una versió seva, a l’acordió, del “Cant dels ocells” i, finalment, l’alcalde Ferran Pellicer va cloure l’acte.

És remarcable el nombre de persones que hi van assistir, així com també diversos regidors de l’Ajuntament.

Televisió de Reus va enregistrar el pessebre i tot l’acte de la inauguració.

Aquest mateix dia, al “Diari de Tarragona”, hi figurava una fotografia d’aquest pessebre a la portada i, a l’interior, s’hi podia llegir un ampli article.

20150201 Inauguració Pessebre CM 2014

Comments are closed.

Top