Ets aquí
Inici > General > Esports > HOMENATGE EXCURSIONISTA A L’ANTONI BALLESTER ORGANITZAT PER L’INS QUE DUU EL SEU NOM I EL C.E. L’ARENY A LES MOLES DE COLLDEJOU I LLABERIA

HOMENATGE EXCURSIONISTA A L’ANTONI BALLESTER ORGANITZAT PER L’INS QUE DUU EL SEU NOM I EL C.E. L’ARENY A LES MOLES DE COLLDEJOU I LLABERIA

Miquel Anguera, “Beatet”

25-05-2022

El proppassat diumenge 22 de maig, organitzat per l’Institut Antoni Ballester i el C.E. l’Areny de Mont-roig, 105 persones de totes les edats, prèviament inscrites, vam homenatjar l’il·lustre mont-rogenc, Antoni Ballester i Nolla, caminant pels indrets que més agradaven l’eminent científic: la Mola de Colldejou i la de Llaberia, pujant pel Canal de la Cova, passant pel Castell, Portell de les Processons i baixant al Coll del Guix (8 quilòmetres, 400 m+).

Direm que aquesta activitat estava preparada pel centenari del naixement del científic mont-rogenc (1920-2020), però la maleïda pandèmia de la Covid-19 la va fer retardar fins al present 2022, que sembla que estem encarant una mica millor la malaltia.

Allí, al Coll del Guix, l’excursió es dividí: els més cansats o menys iniciats ja enfilaren cap al poble de  Colldejou, i els que tingueren més ganes de continuar caminant (la meitat, aproximadament), iniciaren l’ascensió a la Miranda de Llaberia passant pels Revolts, Foradada i radar meteorològic fins a tocar el Cavall Bernat des d’on s’inicià la baixada cap a Colldejou, per la Canal del Roc (15 km amb 900m+). Total unes 5 hores de caminada espectacular, amb uns paisatges i vistes excepcionals. No m’estranya que fos de les excursions més estimades per l’Antoni Ballester.

El dia fou molt calorós (amb rècords històrics ) tot i que a dalt dels cims hi corria un xic de serenet, i es feu una mica més suportable. L’organització fou perfecte tant pels guies membres del C.E. l’Areny (amb aigua al Coll del Guix, petit avituallament…), com pels professors de l’INS que havien preparat l’excursió prèviament, havent fet el circuit i cuidant tots els detalls, no endebades ja se sabia que la inscripció anava a molt bon ritme.

Resumint: una jornada històrica i memorable que hom recordarà durant molt de temps. Ah! També voldria recordar que dos gossets també van voler acompanyar-nos en aquest merescudíssim homenatge a l’Antoni Ballester.

.

Foto de grup dalt la Mola de Colldejou
Grup de Llebaria davant el radar meteo
Grup Llaberia. Al fons el Mont-redon

.

Top