Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

Miquel Anguera, “Beatet”

22-09-2023

Un any més, la festa de la nostra patrona és un dia important per a Mont-roig, després de segles. Cal dir, però, que en els darrers anys els mont-rogencs sembla que hàgim afluixat bastant en l’assistència a la festa de l’Ermita. I em sap greu perquè la Mare de Déu de la Roca sobrepassa el simple sentiment religiós i hauríem de fer tot el possible per conservar aquesta tan nostrada festa perquè a més, l’Ermita no solament és un BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) sinó que, a més, la seva festa és PATRIMONI del poble de Mont-roig; un patrimoni, llegat dels nostres avantpassats, com també n’és, per exemple: l’Església Vella, la Parroquial, el Mas Miró, el velòdrom i un llarg etcètera.

Dit això i cenyint-nos al programa, direm que la festa ja va començar el 30 d’agost amb la primera jornada de la Novena a la nostra patrona fins a la cloenda del dijous 7 de setembre. Al santuari, continuaren les activitats de la festa amb l’actuació de la nostra coral Sant Miquel, al vespre, amb el seu tradicional concert.

.

.

El divendres, dia 8, l’ancestral Missa en honor de la Mare de Déu de la Roca, presidida per mossèn Amador Canaldas i, poc després, el popular dinar de germanor, arribant a la seva 40a edició.

A quarts de 4, el Joan Ramon “Invisible Titelles” va tornar a delectar als assistents amb la seva obra “Que vaig bé per anar a l’Ermita??”. Després, l’audició tradicional de sardanes, a càrrec de la cobla Principal de Tarragona (serien ja les 5 de la tarda), amb la Rotllana Mont-rogenca (com sempre, al peu del canó).

L’esperat Ball de Coques de Mont-roig no hi podia faltar (ja van 31 edicions des la seva recuperació, gràcies a l’AVMR-Associació de Veïns Muntanya Roja, el 1992). Es va ballar, com és tradicional, 3 cops. El primer, ballat per una dotzena de joves (uns 12 anys) que, com van poder, havien assajat unes poques vegades durant l’estiu. Les dues darreres vegades fou ballat per tothom que ho va voler (més d’una trentena de persones) essent molt aplaudits per força gent que s’havia aplegat a la plaça de l’Ermita.

La festa acabà passades les 7 del vespre amb una xocolatada amb coca que tothom va poder assaborir. Els col·laboradors de la festa foren: la Casa de la Vila, L’Invisible Titelles, Parròquia, Coral Sant Miquel, Rotllana Mont-rogenca, AVM Roja, Creu Roja i el Patronat M.D. de la Roca. Gràcies a tots, un any més!!

.

.

.

Els 12 balladors/res amb els que ho han fet possible: AVMR i Rotllana Mont-rogenca

.

.

Top