Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTES QUADRIENNALS DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA. 8 DE SETEMBRE: FESTIVITAT DE LA NOSTRA PATRONA

FESTES QUADRIENNALS DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA. 8 DE SETEMBRE: FESTIVITAT DE LA NOSTRA PATRONA

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

13-09-2016

Després de la multitudinària rebuda de la nostra Patrona del passat diumenge 28 d’agost i les pertinents celebracions litúrgiques d’aquests dies (Novena, misses, celebració Penitencial, exposició de documents i fotos al Centre Miró per part del Patronat i el CEM, imposició del mantell de la Mare de Déu als infants i el concert de la Coral Sant Miquel a l’església parroquial, la vigília al vespre), el dijous dia 8 tingué lloc la celebració de la festivitat de la nostra Patrona com la de totes les marededéus trobades.

El dijous, doncs, a les 10 del matí, amb calor i el cel tapat, unes 150 persones eixiren del temple parroquial per iniciar la processó de retorn de la nostra Patrona al seu santuari de la Roca. L’itinerari passà per la plaça de l’Església, carrer de la Pica, d’Amunt i camí vell de l’Ermita; tots els carrers estaven ben adornats, nets i polits per acomiadar la venerable imatge com es mereix.

Arribats al seu destí, l’Ermita, es cantaren els Goigs de la Mare de Déu i veneració de la imatge. Després, a les 12 del migdia, missa i posterior dinar de germanor. A les 4, “L’Invisible” Cia. de Titelles representà “La llegenda de la trobada de la Mare de Déu”. Després la cobla Principal de Tarragona oferí una audició de sardanes per acabar, com ja és tradicional des del 1992, amb el Ball de Coques de Mont-roig que, com és costum, es balla tres vegades. La festa molt participada per les mont-rogenques i mont-rogencs (a més de força gent vinguda per a l’ocasió) es clogué amb la tradicional “coca amb xocolata” per a tothom. La canalla (i no tant) pogué repetir de coca i xocolata perquè el Patronat, conscient del molt que agrada, cada any ja en prepara una gran olla.

Una vegada més, les Festes Quadriennals d’enguany, han tingut un gran èxit de participació. El Patronat de la Mare de Déu de la Roca ha fet una gran feina d’organització i tot ha sortit brodat. L’agraïment als veïns que han fet possible l’ornamentació en tot l’itinerari recorregut per la processó de rebuda a la nostra Patrona.

Al lloc dels agraïments, el Patronat ha volgut esmentar: La Diputació, l’Ajuntament, l’Associació de les Maria de la Roca, CEM, Cia. de Titelles “L’Invisible”,  Cobla d’en Taudell, Els Xuts, Colla Gegantera Barri 6 Carrers, Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt Pitota i Pitot, Coral Sant Miquel, Creu Roja, Grallers de Mont-roig, Grup Sardanista “La Rotllana Mont-rogenca”, Jardineria Gassó, Joaquim Corts, Estudi Marcel·la, Lluís Font, Pubilles de Mont-roig i Armats de Mont-roig.

Cal recordar també que, durant aquests dies, els balcons del poble lluïen desenes de domassos en honor de la nostra Patrona i ha estat molt remarcable l’interès dels mont-rogencs per aquestes festes quadriennals, especialment, en l’ornamentació dels carrers. La Mare de Déu de la Roca representa quelcom més que una qüestió merament religiosa per entrar en el terreny del patrimoni cultural i immaterial del nostre poble. Fins l’any que ve! I per a les Quadriennals: fins al 2020 ![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Seguici de la processó amb els Geganters i Grallers
Seguici de la processó amb els Geganters i Grallers

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Imatge de la processó al carrer de la Pica
Imatge de la processó al carrer de la Pica

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Celebració de la Missa a la plaça de l'ermita
Celebració de la Missa a la plaça de l’ermita

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ballant el Ball de Coques
Ballant el Ball de Coques

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

icona-pdf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top