Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTA MAJOR DE SANT MIQUEL 2023. MOLTES QUEIXES

FESTA MAJOR DE SANT MIQUEL 2023. MOLTES QUEIXES

Miquel Anguera, “Beatet”

11-10-2023

Enguany la Festa Major, semblava que podria agradar més, bàsicament per la programació que s’havia anunciat, però la veritat és que fou una Festa Major amb més queixes que mai. Molt reivindicativa per part de la gent i no exempta de polèmica. Hom (tant grans com joves) va estar criticant-la, abans, durant i després de la festa. Per què? Doncs perquè l’Ajuntament havia programat les activitats (a l’aire lliure) a la zona esportiva arrancant-les del nucli antic de Mont-roig, com tradicionalment sempre s’havia fet. Especialment dues coses: el mercat i el concert. Fins i tot el Canal Reus TV va donar proves del descontentament de la gent per aquest canvi d’ubicació.

Les úniques activitats que s’han dut a terme al nucli antic hauran estat el ball parlat de Dames i Vells i el concert “Cançons de vi i de lluna” (a la plaça de Mn. Ivern), perquè el grup de teatre Els Xuts i la Kobla d’en Taudell no van canviar d’ubicació, i aleshores es va tornar a celebrar al carrer d’Amunt, l’antiga presó i plaça de Joan Miró. La queixa anava dirigida a l’equip de govern municipal i, en cap cas, contra els treballadors/res que, com sempre, fan la seva feina amb total professionalitat.

Per primera vegada, a Mont-roig s’ha vist com els gegants del Barri dels 6 Carrers i del Barri de Dalt duien al pit un cartell plastificat on s’hi podia llegir “Sant Miquel es viu al casc antic”. També Dames i Vells anaren acompanyats dels mateixos cartells de protesta i reivindicatius. La geganta Bàrbara no en duia i el gegant Roc (no va poder sortir perquè està de baixa fa temps amb la mà dreta tallada).

Una altra queixa: la Coral Sant Miquel, no estava al programa i la seva actuació (al mig del mercat de Sant Miquel no és el lloc adient per a un concert (soroll d’alternador i del mateix mercat). Una altra queixa fou que el programa de festes no duia l’horari de la Missa de la Festa Major per voluntat municipal, cosa que no agradà ni es comprèn.

Molt soroll al pregó de la Festa Major. A la Marcel·la Aguiló, pregonera de la Festa, no se la va comprendre gaire perquè la canalla, no parava de cridar, córrer, gronxadors, tobogans,… ningú no va dir res i ja sabem que la mainada és imparable si hi ha jocs infantils. A la plaça de Joan Miró o de Mn. Ivern, mai no pot passar, òbviament.

El bar de la zona esportiva no fou gestionat per alguna entitat local, prou necessitada… sinó per una empresa externa… A més, el preu dels productes i begudes era molt car…

L’hora programada del molt famós grup The Tyets (1/4 de 3 de la matinada), òbviament no és adient per a la canalla que els va anar a veure i escoltar. Quan es van vendre les entrades no es sabia encara l’horari. Casual?

Sempre hem sentit parlar, des la Casa de la Vila de “participació ciutadana  “i de “transparència”. Totalment d’acord. Aleshores caldria aplicar la màxima llatina de “Facta non verba” que vol dir: “Fets, no paraules”.

A part d’aquestes queixes tan constructives (que esperem que tinguin esmena en un futur) i que Ressò Mont-rogenc l’únic que ha fet és posar-ho en coneixement dels seus responsables, fou una més que correcta Festa Major. Visca Sant Miquel al casc antic!!

.

.

.

.

.

Top