Ets aquí
Inici > General > Noticiari > ES PREPARA UNA PEL·LÍCULA SOBRE EL MESTRE BENAIGES I NOGUÉS

ES PREPARA UNA PEL·LÍCULA SOBRE EL MESTRE BENAIGES I NOGUÉS

Miquel Anguera, “Beatet”

31-01-2022

Segons acaba de publicar el “Diario de Burgos”, en la plana de Briviesca – Bureba, les productores Lastor Media, Minoria Absoluta i Filmax ja han començat a treballar en el càsting de recerca de nens i nenes entre 8 i 11 anys per representar els alumnes que tingué el mestre mont-rogenc Antoni Benaiges i Nogués entre els anys 1934-1936 en el petit poble de Bañuelos de Bureba, a la província de Burgos. Com tots recordarem, l’endemà de l’Alzamiento feixista de Franco del 18 de juliol de 1936, per tant el 19 de juliol de 1936, fou torturat i assassinat a Briviesca, localitat propera a Bañuelos.

La pel·lícula es dirà ”El mestre que va prometre el mar” i està basada en la vida del  mestre de cal Reverter. Segons explica el “Diario de Burgos”, cal que els nanos que es presentin al càsting tinguin accent burgalès i sense trets racials. No cal que tinguin experiència i seran remunerats per la seva participació. Durant el proper febrer es recolliran les dades dels aspirants (nom, data de naixement, alçada, residència i una foto recent), que cal que enviïn a equipocasting.roque@gmail.com

Un dels alumnes que fou del mestre Benaiges, Antonio García, va recuperar una foto en la què es basa l’equip del càsting de recerca dels futurs participants en el film, que serà dirigit per Patrícia Font (guanyadora del Premi Goya al millor curtmetratge de ficció 2015). Es preveu que la pel·lícula es pugui començar a rodar al proper mes d’agost.

Els llocs d’enregistrament del film seran a la província de Burgos i també a la mateixa localitat on succeïren els fets: Bañuelos de Bureba.

Tot i que aquesta futura pel·lícula serà una de les moltes i moltes històries oblidades de la Guerra Civil de 1936-1939, no cal dir que els mont-rogencs seguirem amb molta cura els esdeveniments tan lligats a la història del mestre Antoni Benaiges i Nogués, de cal Reverter, aquell jove que “… va prometre el mar”.

L’ Antoni Benaiges amb els seus alumnes (1936)
Top