Ets aquí
Inici > General > Noticiari > ENREGISTREN UNA PEL·LÍCULA SOBRE EL MESTRE ANTONI BENAIGES

ENREGISTREN UNA PEL·LÍCULA SOBRE EL MESTRE ANTONI BENAIGES

Miquel Anguera, “Beatet”

29-09-2022

Segons vam poder llegir a Reus Digital, a mig setembre, la història del mestre mont-rogenc, Antoni Benaiges, de cal Reverter, serà duta a la pantalla ben aviat, sota el títol:  “El maestro que prometió el mar”.

Els protagonistes seran Enric Auquer i Laia Costa i el film serà dirigit per la cineasta Patrícia Font i enregistrat a Barcelona i Briviesca (Burgos). Aquesta pel·lícula serà un altaveu sobre la història de la vida i la mort del mont-rogenc torturat i assassinat a Briviesca el 19 de juliol de 1936, pels franquistes.  

Recordarem que el mestre Benaiges, fill de Mont-roig (i des fa molt poc Fill Il·lustre de la nostra vila), fou enviat a Bañuelos de Bureba (Burgos), l’any 1935 com a mestre de l’escola pública. Amb molts pocs mesos de treball ja va transformar la vida dels alumnes i de tot el poble, amb el nou mètode d’ensenyament del francès Célestin Freinet. La pel·lícula es basa en el llibre de Francesc Escribano (del mateix títol que el film) i ha estat adaptada per Albert Val.

La producció del film és a càrrec de Minoria Absoluta, Lastor Media, Filmax i Mestres Films AIE, amb la participació de RTVE, TV3, i el suport de l’ICAA i l’ICEC.

No cal dir que celebrem que la història del mestre Benaiges arribi a la pantalla, perquè així farà més ressò i serà una forma d’homenatjar aquest màrtir mont-rogenc. 

.

.

Top