Ets aquí
Inici > General > Noticiari > ELS GEGANTS ROC I BÀRBARA TORNEN A BALLAR

ELS GEGANTS ROC I BÀRBARA TORNEN A BALLAR

Redacció

04-10-2018

En el pregó de la Festa Major d’enguany, (el divendres 28 de setembre) els gegants Roc i Bàrbara que ja feia una colla d’anys que ja no ballaven (per no tenir balladors), van tornar a exhibir-se ballant a la plaça de l’Església (Mn. Gaietà Ivern) després d’un període de reformes que l’Ajuntament va encomanar de fer. Estaven molt malmesos i calia aquesta intervenció. Cal dir que han quedat força bé i que es tornen a fer mirar. El difícil serà tornar a refer una colla gegantera que sempre reclama molts sacrificis i cada cop costa més trobar personal ballador.

Els geganters de la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers van fer possible que el Roc i la Bàrbara tornessin a ser el centre d’atenció dels mont-rogencs i mont-rogenques durant la proppassada Festa Major i van ser els balladors, amb música dels Grallers de Mont-roig, no solament el dia del pregó, sinó també el dia de Sant Miquel, en sortir de la Missa major, durant el vermut popular. En el vermut popular també van ballar la Pitota i el Pitot i els gegants Miquel i Roca que, per un dia, compartiren balladors amb el Roc i la Bàrbara.

Recordarem que el Roc i la Bàrbara van ser comprats a Reus el 1966 de segona mà, quan l’alcalde era en Joaquim Benaiges i foren adquirits amb una donació dels Jardins Tarraco, per 10.000 ptes.

20181004 Roc i Bàrbara

Top