Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > EL PLE DEL 12-02-2024 APROVA UNA MOCIO A FAVOR DELS PAGESOS

EL PLE DEL 12-02-2024 APROVA UNA MOCIO A FAVOR DELS PAGESOS

Miquel Anguera, “Beatet”

15-02-2024

Portem unes quantes jornades en ebullició donat que la pagesia, no solament d’aquí a casa nostra, sinó també en diversos països europeus està que trina pel tracte rebut per administracions (sobretot per la burocràcia), intermediaris i grans magatzems que continua pagant a preu de saldo els productes de la pagesia i d’això, ja fa anys. I han dit prou! Grans manifestacions a diversos països europeus, aquí no cal dir, amb tallades de carreteres, autovies, autopistes, bloquejos, etc. amb els tractors com a grans protagonistes.

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig, fent-se ressò d’aquesta realitat, ha aprovat per unanimitat en el ple ordinari d’aquest dilluns, 11 de febrer, una moció de total suport a la pagesia.

Els grups municipals (PSC, JUNTS, ERC i IMM) han consensuat una moció que considera la pagesia un sector estratègic i primordial per al nostre país. VOX també hi ha votat a favor.

La moció aprovada, en resum, diu: 1r: Donar suport a les mobilitzacions del sector de la pagesia. 2n: Que es revisi la restricció d’aigua a la pagesia. 3r: Que s’agilitzin els ajuts pendents a la pagesia. 4t: Agilitzar els temes burocràtics i administratius als pagesos. 5è:

Demanen revisió dels tractats de comerç i la relació amb les cadenes alimentàries. 6è: Des de la Casa de la Vila cal donar més prestigi a la pagesia i fomentar més els productes de proximitat, segons ja diu el Pla Estratègic de Municipi 2020-2030.

També es va aprovar subvencionar esmorzars solidaris als infants en vulnerabilitat als dos instituts del municipi (Antoni Ballester i Miami), d’educació secundària. Igualment s’aprovà el plànol de delimitació de mesures preventives d’incendis forestals.

Per acabar, direm que també es van aprovar (amb modificacions) les llicències d’HUT (habitatges d’ús turístic) que el grup d’ERC havia presentat i que demana que es tingui en compte les diferències que hi ha dins del municipi (per exemple, la singularitat del casc antic de Mont-roig).

.

.

.

Top