Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > EL PERILL IMMINENT DE LOTTE: UN CRIT D’ALERTA DES DE “SALVEM MONT-ROIG”

EL PERILL IMMINENT DE LOTTE: UN CRIT D’ALERTA DES DE “SALVEM MONT-ROIG”

“Salvem Mont-roig”

03-03-2024

La tranquil·litat de Mont-roig del Camp i Miami Platja enfronta una amenaça imminent amb la proposta d’instal·lació de Lotte, una indústria química. En un municipi on l’agricultura i el turisme són la base de la nostra economia, l’arribada d’aquesta química representa un risc per a la nostra riquesa paisatgística, ecològica, social i econòmica.

El col·lectiu Salvem Mont-roig s’uneix per a alertar els nostres veïns sobre els perills de la implantació de Lotte, així com subratllar la falta de transparència de l’Ajuntament.

Emergència per sequera:

No és ètic que l’ajuntament permeti que es morin els arbres dels nostres pagesos, baixin la pressió i tanquin permanentment l’accés a l’aigua de vivendes, al mateix temps que donen  2,5 milions de litres d’aigua diaris a una Química.

Contaminació de l’Aqüífer:
Al terme municipal de Mont-roig tenim l’aqüífer més gran del Baix Camp, font essencial d’aigua per a la regió. El nostre aqüífer es troba amenaçat. Lotte i el seu ús d’àcid sulfúric (entre d’altres) representen un risc real de contaminació que podria afectar irreversiblement les nostres aigües subterrànies, posant en perill la salut de la nostra comunitat i de les nostres activitats econòmiques, agrícola i turisme, principalment.

Cal recordar que al ple del 15 de desembre un regidor va insinuar que les aigües procedents de Lotte seran introduïdes a l’aqüífer, i per tant, l’aigua arribarà als nostres camps i a les nostres platges.

Contaminació del Sòl:
Les nostres terres agrícoles i boscoses estan en risc. La contaminació del sòl per part de Lotte provocaria un dany irreparable a la fertilitat de les nostres terres, posant en perill la seguretat alimentària i part de l’economia local.

No hem d’oblidar que, adherit al projecte Lotte, va la instal·lació d’un macroparc de 30 ha de plaques fotovoltaiques (60 camps de futbol) sobre sòl considerat per l’ajuntament bosc consolidat, quelcom que no podem permetre per la gran riquesa paisatgística i ecològica, ja que conté fauna i flora protegida. 

Contaminació de l’Aire:

Les emissions tòxiques de Lotte, gasos sulfurosos, afectaran la qualitat de l’aire al territori. La salut de les persones, juntament a l’equilibri ecològic del nostre entorn, estan en joc si permetem que aquesta indústria química s’estableixi a les nostres proximitats.

Consideracions Econòmiques:

Entenem les pressions econòmiques i la necessitat de generar ocupació. No obstant això, hem de sospesar acuradament els beneficis a curt termini amb els costos a llarg termini per al nostre municipi. Apostar per implementar alternatives que respectin el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) actual, és apostar per la sostenibilitat i la protecció del nostre territori .

Falta de Transparència i Participació Ciutadana:
L’opacitat de l’Ajuntament és un afront a la democràcia local. Canviar el POUM actual de nivell 3 a 6 sense consultar a la ciutadania és inacceptable i posa en risc la integritat del nostre municipi. Demanem transparència i la possibilitat de la participació activa de la comunitat en decisions tan importants.

Lluita per la Legalitat i la Seguretat:
Fins al dia 1 de març no hem tingut accés a la sol·licitud de l’expedient administratiu de Lotte. La demora ha obstaculitzat la possibilitat que experts legals avaluïn la legalitat i seguretat del projecte amb temps, la qual cosa es molt greu, tenint en compte la proximitat de la química als primers habitatges (200m).

Conclusió:
Per aquest motiu, Salvem Mont-roig crida a l’acció a tots els residents de Mont-roig del Camp, Miami Platja i a tots els municipis que si vulguin adherir. El progrés no pot anar mai de bracet de contaminació i destrucció de la terra. El desafiament radica a trobar solucions innovadores i responsables que impulsin el progrés econòmic sense comprometre la salut a llarg termini del nostre planeta i la qualitat de vida de les generacions futures.

L’arribada de Lotte i la falta de transparència en les decisions crucials per al nostre municipi fan necessari que ens unim. Demanem la participació ciutadana i la protecció del nostre territori.

Junts, podem preservar la bellesa i la vida de Mont-roig del Camp i Miami Platja!

NO ET QUEDIS DE BRAÇOS CREUATS!

L’11 de març és el ple de l’Ajuntament per a la compravenda del terreny del Polígon Els Comellarets. Demanem el suport de tota la població. És el moment d’unir-nos en defensa de la nostra llar i el nostre futur.

QR per si es vol signar el manifest
Top