Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL NOU CARRER DE L’1 D’OCTUBRE, JA TÉ PLACA

EL NOU CARRER DE L’1 D’OCTUBRE, JA TÉ PLACA

Miquel Anguera, “Beatet”

22-01-2018

Fa ben pocs dies, l’Ajuntament ja ha fet col·locar la placa que indica “Carrer de l’1 d’Octubre”, i que recorda la violència gratuïta, emprada per la guàrdia civil, per impedir la votació i requisant les urnes en la votació del diumenge primer d’octubre de 2017, a la tarda, durant el referèndum d’autodeterminació que havia estat convocat per la Generalitat de Catalunya.

El canvi del topònim és al tram del camí de les Arenes que va del carrer d’Aureli Maria Escarré (al final a ponent, després de la corba), fins al pont de la carretera T-310, on es troba el Centre de Dia i l’Institut Antoni Ballester. Aquest canvi de nom al camí de les Arenes s’aprovà en el ple ordinari del passat dia 11 d’octubre (punt 16è, afers sobrevinguts) amb el vot favorables de tots els regidors/res, excepte del Sr. Aragonès (FIC) i Velasco (Cs), que votaren en contra, i l’abstenció del Sr. Gallardo (Plamimo). Per tant, 14 vots a favor.

Aquesta moció fou presentada pels grups municipals del PDeCAT, ERC i l’ANC local (Assemblea Nacional Catalana) i que tots recordareu que va sorgir d’una proposta popular en el Ple extraordinari del dia 3 convocat per denunciar els fets de l’1-O i que tingué lloc en una Casa de Cultura plena a vessar amb més de 300 persones.

En la meva modesta opinió, potser s’hagués hagut de fer un petit acte públic el dia de col·locació de la nova placa amb el canvi de topònim del nou carrer de l’1-O, encara que l’important, evidentment, era el canvi de nom, com així s’ha fet.

20180124 Carrer 1 d’Octubre

Top