Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL MONT-ROGENC ESTANISLAU ROCA SEGON PREMI A XANGAI

EL MONT-ROGENC ESTANISLAU ROCA SEGON PREMI A XANGAI

Redacció

27-11-2015

El doctor en arquitectura, el mont-rogenc Estanislau Roca i Blanch, ha liderat i dirigit l’equip d’estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que amb la denominació UPC Barcelona Team ha guanyat un segon premi de la International Student Urban Design Competition for Shangai Railway Station Area.

L’equip dirigit per l’Estanislau Roca ha estat finalista amb universitats de les més prestigioses del món, com ara Harvard University, Massachusetts Institute of Technology, Tongji University, Cardiff University i Southeast University de Nanjing.  

Es tractava del projecte d’un gran parc urbà de més de 40 hectàrees al cor de Xangai i que ha de cobrir una part de les vies de ferrocarril i la creació d’una nova centralitat a dita gran ciutat asiàtica amb un downtown de 8 gratacels i proposa transformar la frontera de les vies de tren en una frontissa urbana.

El concurs, va ser convocat per Shangai International Tendering Co i dirigit a universitats de tot el món, tot buscant propostes que donessin alternatives urbanístiques als problemes del cèntric barri de Zhabei que està dividit per les vies del ferrocarril de l’estació central d’aquesta gran ciutat xinesa.

A partir d’ara, l’equip de la ETSAB-UPC podria assessorar dit procés de desenvolupament de la transformació d’aquesta gran àrea de Xangai.

Com tots sabreu, el mont-rogenc Estanislau Roca, entre d’altres coses, és el director del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya).

No cal dir que, com a mont-rogencs, ens alegrem molt d’aquest gran èxit de l’Estanislau, li donem l’enhorabona, i esperem de tot cor que aquest no sigui el darrer dels seus èxits professionals.

 

L’E. Roca (esquerra) amb el su equip a Xangai
Top