Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > EL MAS MIRÓ CANDIDAT A MUSEU EUROPEU DE L’ANY

EL MAS MIRÓ CANDIDAT A MUSEU EUROPEU DE L’ANY

EL MAS MIRÓ CANDIDAT A MUSEU EUROPEU DE L’ANY

Redacció

28-12-2021

El Mas Miró és candidat a Museu Europeu de l’Any. Es tracta de l’única candidatura del Principat al premi més prestigiós dels museus d’Europa, per aquest 2022.

L’organització de l’esmentat premi corre a càrrec del Fòrum dels Museus Europeus, que és un organisme associat al Consell Europeu i reconeix l’excel·lència en l’escena museística europea, tot valorant la relació amb el públic, les presentacions imaginatives, l’enfocament creatiu orientat a l’educació i la responsabilitat social.

El diari El Punt Avui se’n feia ressò d’aquesta notícia aquesta mateixa setmana i també creiem que és un reconeixement a la Fundació Mas Miró i a la difusió que fa de l’obra de Joan Miró, Fill Adoptiu de Mont-roig des del 29 d’abril de 1979, quan l’Associació de Veïns Muntanya Roja de la nostra Vila, després de més de dos anys de feixuga feina, amb la col·laboració de l’Ajuntament, aconseguí de celebrar un històric homenatge a Joan Miró, nomenant-lo fill adoptiu de Mont-roig, lliurant-li l’única medalla d’or de la Vila i atorgant el seu nom a la plaça del Portal d’Avall o de l’Església (la més emblemàtica del poble i la que tant estimava Joan Miró).

El veredicte del jurat d’aquest prestigiós premi el sabrem el proper mes de maig des la ciutat estoniana de Tartu.

Desitgem, de tot cor, que el Mas Miró sigui l’escollit amb aquesta distinció, tot i que són 59 les candidatures europees que hi opten (l’única catalana, juntament amb tres d’espanyoles més).  

Podeu trobar més informació al següent enllaç del Fòrum Europeu:

https://www.europeanforum.museum/en/

El Mas Miró
El taller de l’artista
Top