Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > EL DOCUMENTAL “BARRAQUES DE PEDRA SECA (A MONT-ROIG)” A LA VII MOSTRA DE CINEMA ETNOGRÀFIC A SANTA OLIVA (BAIX PENEDÈS)

EL DOCUMENTAL “BARRAQUES DE PEDRA SECA (A MONT-ROIG)” A LA VII MOSTRA DE CINEMA ETNOGRÀFIC A SANTA OLIVA (BAIX PENEDÈS)

Redacció

31-10-2017

Continuant amb la VII Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que organitza l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) de la Generalitat de Catalunya, el passat divendres 27 d’octubre es va projectar el documental “Barraques de pedra seca (a Mont-roig)” de Martí Rom, al monestir de Santa Maria de la població de Santa Oliva (Baix Penedès) i organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs. Després de la projecció es va fer un col·loqui amb Martí Rom, l’estudiós de la pedra seca, Ramon Artigas i l’antropòleg Abraham Guillén.

L’Institut d’Estudis Penedesencs està preparant l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès. Aquest treball ha estat encarregat a l’antropòleg de La Bisbal del Penedès, Abraham Guillén. Com que la construcció de les barraques de pedra seca en són un element cabdal, es van plantejar passar aquell documental i fer un col·loqui amb Martí Rom i Ramon Artigas, ambdós de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional. Aquest darrer, a més, és el que lidera el projecte de la wikipedra, un web (http://wikipedra.catpaisatge.net/) on hi ha enregistrades més de 16.000 barraques de Catalunya.

Un altre cop més, les barraques de pedra seca de Mont-roig es difonen arreu del país.

20171031 Doc Barraques Santa Oliva

Top