Ets aquí
Inici > General > EL CONSISTORI MONT-ROGENC APROVA UNA MOCIÓ PER LA COL·LOCACIÓ D’UN LLAMBORDÍ “STOLPERSTEIN” I RECORDAR EL MONT-ROGENC SALVADOR BRU

EL CONSISTORI MONT-ROGENC APROVA UNA MOCIÓ PER LA COL·LOCACIÓ D’UN LLAMBORDÍ “STOLPERSTEIN” I RECORDAR EL MONT-ROGENC SALVADOR BRU

Miquel Anguera, “Beatet”

20-04-2022

El passat dimecres, en el ple ordinari del 13 d’abril, es va aprovar una moció (ERC-MES) per col·locar un llambordí “Stolperstein” en record del mont-rogenc Salvador Bru i Marcó deportat i assassinat pels nazis en el camp de concentració de Mauthausen-Gusen l’any 1941.

La descoberta d’aquesta informació per demanar el reconeixement al Salvador Bru, es feu gràcies a l’Axel Baiget del Centre d’Estudis de la Selva del Camp i al treball del departament de Socials de l’INS A. Ballester de Mont-roig (i els professors Ignasi Martí i Clotilde Valerio, coordinant els cursos de 1r i 4t d’ESO de dit institut).

El consistori mont-rogenc, havent aprovat també la seva adhesió a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de Catalunya, podrà difondre la figura de persones com ara el mestre Antoni Benaiges i Nogués i el pagès Salvador Bru i Marcó a més dels mont-rogencs/ques que es puguin anar descobrint en un futur.

Salvador Bru i Marcó ( Fons germans Bru )
Plenari del 13/04/22 (cedida)
Top