Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL COL·LECTIU D’ÀVIES I AVIS PER LA LLIBERTAT I L’ASSOC. DE VEÏNS MUNTANYA ROJA ORGANITZEN LA PRESENTACIÓ DE DOS LLIBRES: “LLENGUA I REPÚBLICA” I “EL CATALÀ, ON VA?”

EL COL·LECTIU D’ÀVIES I AVIS PER LA LLIBERTAT I L’ASSOC. DE VEÏNS MUNTANYA ROJA ORGANITZEN LA PRESENTACIÓ DE DOS LLIBRES: “LLENGUA I REPÚBLICA” I “EL CATALÀ, ON VA?”

Miquel Anguera, “Beatet”

05-06-2023

El passat divendres 12 de maig les Àvies i Avis per la Llibertat i l’Associació de Veïns Muntanya Roja van organitzar la presentació, a les 7 del vespre i a la biblioteca Joan Miró, dos sengles llibres de rabiosa actualitat i problemàtica: “Llengua i República” del Grup Koiné i “El català, on va?” del Cercle Vallcorba. Els presentadors d’ambdós llibres foren el catedràtic d’institut de llengua catalana, Josep M. Virgili (riudomenc) i la Dolors Requena, ambdós membres del Grup Koiné i del Cercle Vallcorba, associacions aferrissadament defensors de la nostra llengua i lluitadors incansables. En Josep M. és ben conegut a Montbrió, especialment, i a Mont-roig també perquè ja fa molts anys fou professor de català i ho recordem perfectament.

El Josep Maria i la Dolors ens van explicar com i per què van néixer els dos col·lectius esmentats (Koiné i Vallcorba), la seva ingent tasca al servei de la llengua i la cultura del nostre país. Ens van explicar la munió de barbarismes, localismes, errors en diccionaris i en la dicció de molts locutors, periodistes, polítics i persones que surten als diferents canals de les nostres televisions públiques i locals en la nostra llengua, etc. etc….

Una trentena de persones van voler ser presents a l’acte i la veritat és que el vam allargar molt, perquè el tema era molt interessant, actual i no vam parar de posar qüestions als ponents. Al final, vam haver de demanar disculpes al Josep per l’endarreriment en acabar la presentació dels llibres i també per la seva generositat tot esperar-nos estoicament. També vam agrair a la Llibreria Rom el seu servei i presència.

En fi, una presentació que no va decebre, ans al contrari, i que vam agrair a la Dolors i al Josep Maria.

.

.

.

.

.

Top