Ets aquí
Inici > General > Noticiari > CELEBRACIÓ DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA A MONT-ROIG, MIAMI I TAMBÉ A BARCELONA

CELEBRACIÓ DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA A MONT-ROIG, MIAMI I TAMBÉ A BARCELONA

Miquel Anguera, “Beatet”

06-10-2023

Un any més el nostre municipi ha celebrat la Diada Nacional de Catalunya (11 de Setembre). Tres han estat els punts d’atracció per a dita celebració: la plaça de Joan Miró a Mont-roig, la plaça de les Oliveres a Miami i també a Barcelona (plaça d’Espanya, ara plaça de l’1-O segons resaven les plaques), on s’hi han desplaçat una bona colla de mont-rogencs com ja és força habitual (o bé mont-rogencs que viuen a la ciutat comtal).

A la plaça de Joan Miró, a les 11, s’ha celebrat l’acte institucional de la Diada, amb les ofrenes florals de les autoritats municipals de la Casa de la Vila i dels grups municipals d’ERC, JUNTS i PSC. Tot seguit la coral Sant Miquel ha cantat l’himne nacional de Catalunya “Els Segadors” per acabar l’acte amb ballada de sardanes a càrrec de la cobla Principal de Tarragona i la Rotllana Mont-rogenca.

A Miami, una hora més tard, també s’ha dut a terme l’acte institucional de l’11 de Setembre amb ofrenes florals a càrrec dels mateixos actors, per acabar la trobada amb el cant dels Segadors i ballada de sardanes a càrrec de la cobla Principal Rapitenca i participació de l’Associació de Country/Line Dance Mont-roig Miami. Enguany, el lloc de trobada ha estat la plaça de les Oliveres perquè, com és sabut per tothom, el “Torreó” de Miami es va haver d’enderrocar, fa pocs mesos, per motius de seguretat.

A Barcelona, la concentració per commemorar la Diada Nacional de Catalunya també va tenir mont-rogenques i mont-rogencs que hi van anar en cotxes particulars, tren i/o autobús. N’hem calculat més d’una quarantena (amb autocars des de Reus i Cambrils). Segons l’ANC i Òmnium la participació, a Barcelona, arribà a les 700.000 persones i segons la guàrdia urbana, com sempre, bastants menys. Potser ara, amb la IA, sabrem la veritat! Les frases que més vam sentir durant la manifestació foren: Independència o dimissió!! Foc nou!! Govern dimissió!! L’Independentisme no ha desaparegut!! Via fora!! Exigim la independència!! Ahir, avui i demà, escola en català!! Puigdemont president!! 1-O ni oblit ni perdó!! I sobre tot: Independència!! L’Esquerra Independentista, pel seu compte, aplegà 5.000 manifestants.

Acte de Junts el 10 de setembre
El grup d’ERC l’11 de setembre
15 regidors/res a la plaça de les Oliveres
Nova placa a la plaça d’Espanya de Barcelona
Vista de l’encapçalament a la manifestació de Barcelona
Manifestants a tocar de les torres venecianes de Barcelona
Top