Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > BICICAMP DE REUS VISITA LES BARRAQUES BCIN DE MONT-ROIG

BICICAMP DE REUS VISITA LES BARRAQUES BCIN DE MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

13-06-2017

Bicicamp, de la Coordinadora d’Entitats i Particulars per a l’ús de la bici al Camp (són de Reus), va visitar el dissabte 10 de juny les barraques de pedra seca de Mont-roig que la Generalitat, l’any passat, va declarar BCIN (bé cultural d’interès nacional). El lema de l’excursió d’aquest dissabte va ser “Descobrim les barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp” dins del programa “Reus Pedala 2017”.

Ja feia moltes setmanes que ens havien demanat si el Grup Barracaire del Centre Miró els podia acompanyar (en bicicleta BTT) a visitar algunes de les moltes barraques que tenim catalogades al nostre terme municipal, especialment les declarades bé cultural d’interès nacional (BCIN). Bicicamp compta amb més de 70 socis i lluita per aconseguir un “ús segur de la bicicleta”, forma part de “Fem Bici Catalunya” i participa en projectes de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus, a favor de l’ús d’aquest mitjà tan nostrat i ecològic com és la bici.

Després d’esmorzar en un bar del poble, passades les 10, sortíem cap a les Terres Noves per visitar algunes barraques BCIN. Donat que el temps se’ns tirava al damunt (aquests esmorzars!!!!) només vam poder visitar la “Barraca de les atzavares” (número 10) i la del Jaume de la Cota, “La Catedral”, (número 11).

Els visitants van quedar sorpresos, sobretot per la “Catedral”, per la seva magnitud, bellesa i construcció, fent-nos moltes preguntes sobre la història, motivació, usos, fornícules, cocons, portes, etcètera, sempre relacionat amb la imponent barraca que teníem al davant.

Ben a prop de l’una del migdia, els reusencs emprengueren el camí de tornada a la capital del Baix Camp, ben contents, somrients, acalorats, amb les cantimplores ben plenes d’aigua i amb ganes de tornar per visitar més barraques (amb més temps) i , sobretot, poder visitar el Centre Miró, del qual ens van dir que n’havien sentit parlar molt bé i que en tenien informació pel web de la nostra entitat. Sereu, altre cop doncs, benvinguts!

Els ciclistes davant la barraca del Jaume de la Cota
El grup de ciclistes

20170613 BiciCamp

Top